Пам'яті поліцейського Сергія Шевчука

Пам'яті поліцейського Сергія Шевчука

Хвилина мовчання
Укрінформ
Чоловік завжди був людиною слова

Сергій Шевчук загинув 22 травня 2022 року у Запорізькій області під час ракетного обстрілу РФ. Йому було 33 роки.

Сергій народився 5 жовтня 1988 року. За словами друга Сергія Лозінського, його тезка з дитинства любив займатися ліпленням: моделював воїнів (спочатку із пластиліну, а пізніше — із глини). «Вони відрізнялися між собою: римляни, греки… у роботі він враховував кожну деталь», - розповів чоловік.

Лозінський зазначив, що Сергій з дитинства хотів служити у спецпідрозділі і що саме йому він завдячує тим, що потрапив у «КОРД». 

«Сергій завжди знав, ким хоче стати, коли ми ще навіть не думали про майбутню професію. Після школи ми вступали в різні ВНЗ, а він тоді поїхав до Харкова у військовий інститут. Через певні обставини це у нього не вийшло, але все одно він поєднав своє життя із спецпідрозділом», - заявив друг поліцейського.

У «КОРДі» Сергій працював від початку його створення. 

Капітана поліції та ще 4 спецпризначенців підрозділу «КОРД» ГУНП у Рівненській області провели в останню путь 29 травня 2022 року в обласному центрі.

Указом Президента Володимира Зеленського №891/2022 від 27 грудня 2022 року Сергія Шевчука було посмертно нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Цю відзнаку 6 квітня 2023 року передали його дружині Марії тодішні очільник Рівненської ОВА Віталій Коваль та начальник ГУНП в Рівненській області Олександр Ганжа.

Колеги вважають Сергія життєрадісною, справедливою, виваженою, серйозною, дуже начитаною і грамотною людиною та професіоналом з колосальним досвідом проведення спецоперацій із протидії організованій злочинності, який був вимогливим до себе та скрупульозним у будь-якій справі, як еліту «КОРДу».

«Він завжди був правильним, думав про те, щоб всюди все було чесно», - сказав Лозінський.

За словами побратимів, чоловік завжди залишався людиною слова, хоч якою непередбачуваною була ситуація.

«Якщо ми домовлялися, то він це робив. І нехай я був у іншому місці, він завжди виконував свою обіцянку», — зазначив друг Сергій.

За його словами, тезка був із тих, кому вірили, а не просто довіряли.

«Він був справжнім спецпризначенцем: спочатку думав, потім діяв», - вважає заступниця начальника управління КОРД ГУНП в Рівненській області Оксана Ковальчук.

Окрім роботи, захисник любив активний відпочинок, природу і спорт. Серед іншого, він був учасником збірної команди Головного управління поліції Рівненщини з рукопашного бою та пейнтболу. Завойовані Сергієм кубки нині прикрашають спортивний куток у поліцейському управлінні.

У Головному управлінні поліції Рівненської області 13 жовтня 2022 року відкрили меморіальну дошку з іменами 6 загиблих на війні поліцейських, серед яких є і ім’я Сергія Шевчука, а міська влада присвоїла йому звання «Почесний громадянин Рівного». 

Без люблячого батька залишився син Мирон. Йому не було і 10 місяців, коли загинув Сергій…

Марія зазначила, що її коханий був турботливим татусем і чоловіком – вірним, розумним, надійним, сильним, ніжним і сміливим.

«Він був, є і буде нашою опорою, нашим захисником і ангелом! Він - та людина, яка залишила великий слід у серці кожного, хто його зустрів. Я так його чекала, так хотіла обійняти… Зараз чекаю, коли підросте наш син, і я обов’язково розкажу йому все про найкращого тата», - заявила дружина поліцейського.

Вічна пам'ять Герою!

Фото: Фейсбук-сторінка Олександр Третяк, Поліція Рівненської області, Нацполіція

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-