За тиждень на фронті - понад 600 боєзіткнень, РФ завдала 42 ракетних і більш як 550 авіаударів

За тиждень на фронті - понад 600 боєзіткнень, РФ завдала 42 ракетних і більш як 550 авіаударів

Укрінформ
Минулого тижня на фронті відбулися понад 600 бойових зіткнень, противник завдав 42 ракетних та понад 550 авіаційних ударів.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Генерального штабу ЗСУ Андрій Ковальов, передає Укрінформ.

«Протягом минулого тижня загалом відбулося понад 600 бойових зіткнень. Противник завдав 42 ракетних і понад 550 авіаційних ударів, здійснив майже 900 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та об'єктах цивільної інфраструктури», - розповів Ковальов.

За його словами, на Куп'янському напрямку російські окупанти продовжують наступальні дії в районах населених пунктів Петропавлівка, Синьківка, Іванівка, Табаївка Харківської області. Протягом минулого тижня на цих напрямках українські воїни відбили понад 50 штурмів противника.

На Лиманському напрямку, за інформацією речника Генштабу, українські військові протягом минулого тижня відбили майже 70 штурмів російських загарбників в районі Білогорівки Луганської області й Тернів, Ямполівки, Роздолівки Донецької області.

Читайте також: Російська армія за добу втратила в Україні 1150 загарбників

На Бахмутському напрямку ворог вів штурмові дії в районах Богданівки, Іванівського, Кліщіївки та Андріївки Донецької області. Підрозділи Сил оборони України відбили тут близько 60 атак противника протягом минулого тижня.

На Авдіївському напрямку, за інформацією Ковальова, російські окупанти продовжують вести наступальні дії в районі Авдіївки, де протягом минулого тижня здійснили понад 150 атак на позиції українських військ в районах населених пунктів Бердичі, Орлівка, Сєверне, Тоненьке Первомайське та Невельське Донецької області. Тут українські воїни завдали противнику чималих втрат як у живій силі, так і у важкому озброєнні.

На Новопавлівському напрямку, за даними речника Генштабу, російські окупанти продовжують вести наступальні дії в районах населених пунктів Красногорівка, Георгіївка, Побєда, Новомихайлівка та південніше Вугледару, Урожайного Донецької області, де Сили оборони протягом минулого тижня відбили майже 230 атак противника, що за підтримки авіації намагався вибити українські підрозділи із займаних позицій.

На Оріхівському напрямку, повідомив Ковальов, протягом минулого тижня ворог здійснив близько 20 атак в районах Старомайорського Донецької області та західніше Новопокровки, Малинівки, Роботиного Запорізької області.

На Херсонському напрямку російські окупанти свої основні зусилля зосереджують на веденні оборони, удосконаленні мінно-вибухових загороджень та шляхів логістичного забезпечення. Російські окупанти продовжують завдавати авіаційних ударів та здійснювати артилерійські обстріли по позиціях наших військ і населених пунктах Херсонської та Миколаївської областей. Також намагаються вибити українські підрозділи із займаних плацдармів на лівобережжі річки Дніпро у Херсонській області. Тут російські окупанти минулого тижня здійснили понад 10 штурмів позицій наших військ.

Читайте також: Ворог тримає у Чорному та Азовському морях два кораблі, ракетоносіїв немає

Як повідомляв Укрінформ, упродовж минулої доби на фронті відбулося 78 бойових зіткнень. Авіація Сил оборони завдала ударів по семи районах зосередження особового складу противника.

Фото: Генштаб ЗСУ / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-