Британська розвідка проаналізувала нещодавні тактичні здобутки Росії поблизу Авдіївки

Британська розвідка проаналізувала нещодавні тактичні здобутки Росії поблизу Авдіївки

Укрінформ
Аналітики британської розвідки вважають, що РФ зараз намагається скористатися тим фактом, що після втрати Авдіївки в українських військ немає добре підготовлених позицій для здійснення оборони.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міноборони Великої Британії у соцмережі X.

Як зазначається, територія на захід від Авдіївки залишається у центрі зусиль російського наступу на сході України. Зокрема, з часу захоплення Авдіївки російські війська просунулися на 6 км від центру міста.

«РФ майже напевно отримала контроль над кількома селами в цьому районі: Ласточкине, Степове та Сєверне. Ці тактичні здобутки слугують головним чином для консолідації російських позицій довкола Авдіївки», - йдеться у повідомленні.

Ймовірно, війська РФ намагаються збільшувати темп наступу на цій осі, скориставшись тим фактом, що там менше фіксованих, добре захищених позицій та міської забудови, які українські військові можуть використовувати для оборони, зазначають британські розвідники.

Читайте також: На Авдіївському напрямку ворог кидає на штурми підрозділи спецпризначення - військові

Як повідомляв Укрінформ, у розвідці Естонії заявили, що взяття Авдіївки на Донеччині не забезпечило того позитивного висвітлення у ЗМІ, на яке розраховувало російське керівництво перед виборами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-