У ЗСУ пояснили, як погодний фактор може вплинути на ситуацію на фронті

У ЗСУ пояснили, як погодний фактор може вплинути на ситуацію на фронті

Укрінформ
Погодні умови навесні можуть вплинути на ведення бойових дій, цей час можна використати на користь українських захисників.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" повідомив начальник пресслужби Східного угруповання військ Ілля Євлаш, передає кореспондент Укрінформу.

"Звичайно, що зараз з настанням весни можуть піднятися ґрунтові води. Цей час можна виграти й використати на нашу користь, оскільки противнику досить складно певний час буде вести наступальні дії саме із застосуванням важкої техніки, танків, бойових броньованих машин тощо", - сказав Євлаш.

За його словами, цей період можна використати для дооблаштування укріплень і підготовки нових підрозділів ЗСУ. "Саме цей час можна продуктивно та результативно використати на нашу користь", - підкреслив Євлаш.

Крім того, ЗСУ очікують на допомогу партнерів, сказав речник.

Читайте також: Армія РФ намагається захопити два населені пункти під Бахмутом - Сили оборони

Євлаш також повідомив, що за минулу добу ворог по всьому напрямку завдав понад 800 обстрілів з усіх наявних видів озброєння, відбулося 17 бойових зіткнень.

"У ході жорстких бойових дій ворог втрати вбитими та пораненими 343 окупанти та ще 73 зразки озброєння та військової техніки. Ситуація залишається напруженою, проте наші захисники і керівництво роблять усе можливе, аби зупинити ворога та не дати просунутися далі",- сказав Євлаш.

Як повідомляв Укрінформ, втрати російської армії з 24 лютого 2022 року по 29 лютого 2024 року становлять близько 413 тисяч 760 осіб, зокрема 1150 - за останню добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-