Пам’яті розвідника Юрія Баланчука (позивний «Бабах»)

Пам’яті розвідника Юрія Баланчука (позивний «Бабах»)

Хвилина мовчання
Укрінформ
Обороняв Київ, та загинув на завданні у Криму

Боєць спецпідрозділу Головного управління розвідки «Артан» загинув, виконуючи завдання в тилу ворога.

Юрій не був професійним військовим. Він займався одразу кількома видами спорту: греко-римська боротьба, самбо й джип-джитсу. Хлопець брав участь у чемпіонатах Києва й України, клубних змаганнях і досягав там помітних успіхів. 

Юрій не вважав досягненням ніщо, крім перемоги. Через це про спортивну кар’єру і медалі дружина Юрія дізналася вже після його загибелі. Перед тим було насичене і яскраве життя.

За фахом Юрій був масажистом, працював тренером і писав програми для здорового харчування. За словами дружини, він завжди був готовий допомогти і допомагав усім, хто цього потребував. 

Повншомасштабне вторгнення Росії хлопець зустрів не вдома, але це не зупинило його від вступу до лав Сил оборони України. Він повернувся до Києва, але вирішив не гаяти часу, тому пішов одразу до ТЦК. Юрій брав участь в обороні Київщини, а після цього доєднався до спецпідрозділу ГУР «Артан»: стати розвідником було його мрією.

Юрій часто виконував бойові завдання в тилу ворога. На жаль, одне з них стало для нього останнім. 4 жовтня 2023 року боєць виконував завдання у тимчасово окупованому Криму. Саме під час нього серце навічно зупинилося.

У чоловіка залишилася дружина і син.

Юрій Баланчук отримав посмертно найвищу нагороду ГУР - «Зірку Слави».

У лютому 2024 року відбувся відкритий чемпіонат Полтавської області з таїландського боксу, присвячений загиблим бійцям «Артану», присвячений, зокрема, і Юрію.

Вічна пам’ять Герою!

Фото: Спортивний Комітет України, Янголи спорту

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-