Агресор постійно обстрілює правобережжя Херсонщини, застосовує артилерію і дрони - Гуменюк

Агресор постійно обстрілює правобережжя Херсонщини, застосовує артилерію і дрони - Гуменюк

Укрінформ
Російські війська продовжують обстрілювати населені пункти на правобережжі Херсонщини, використовуючи артилерію і дрони.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" заявила керівниця об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк, передає кореспондент Укрінформу.

"Якщо порівнювати за інтенсивністю ворожих атак, то ця ніч була менш інтенсивною з боку ворога на південному напрямку, але він усе одно не припиняє вогню, не припиняє використання ударних безпілотників і навіть уночі намагався двічі бити по Херсону. Ворог також продовжує обстрілювати населені пункти правого берега і продовжує авіаційну підтримку своїх штурмових груп, які намагаються штурмувати плацдарм на лівому березі Херсонщини", - сказала Гуменюк.

За її словами, населені пункти на правому березі Дніпра Херсонської області ворог постійно обстрілює з артилерії, але дуже часто намагається використовувати і безпілотники. "Найгірше, що вони намагаються направляти ці дрони саме на скупчення людей на деокупованій частині Херсонщини. І ця загроза постійно нависає над населенням прибережних населених пунктів", - зазначила Гуменюк.

Читайте також: Куп’янський, Авдіївський, Запорізький: у Генштабі розповіли про ситуацію на «гарячих» напрямках

Вона повідомила, що минулого тижня доволі результативною була контрбатарейна робота Сил оборони на південному напрямку, де їм вдалося знищити декілька пунктів збереження боєприпасів окупантів, бойових пунктів постачання і складів артилерійських запасів. І очевидно, зауважила Гуменюк, ворогу треба поновити артилерійські запаси.

Крім цього, дуже потужно українські воїни відпрацювали по знищенню там самих гармат і гаубиць.

Як повідомляв Укрінформ, російські загарбники намагаються витіснити українські підрозділи із зайнятих плацдармів на Лівобережжі Дніпра Херсонської області, де протягом минулого тижня здійснили близько 30 штурмів позицій українських військ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-