Правоохоронці відкрили справу за фактом розстрілу на Донеччині сімох українських полонених

Правоохоронці відкрили справу за фактом розстрілу на Донеччині сімох українських полонених

Укрінформ
Правоохоронці розпочали досудове розслідування за фактом розстрілу росіянами беззбройних українських військовополонених у Бахмутському районі Донецької області.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомив у Фейсбуці.

За даними слідства, 24 лютого в одному з телеграм-каналів з'явився відеозапис, на якому зафіксовано, як російські військові під час штурму позицій Сил оборони України між селами Іванівське та Хромове Донецької області розстрілюють сімох полонених захисників.

На записі з камери дрона видно, що представники збройних сил Росії спочатку наказують українським оборонцям вийти з окопу. Зібравши всіх в одному місці й відійшовши на декілька метрів, загарбники випустили по бійцях автоматні черги. У подальшому військові РФ умисно добили поранених та беззбройних українських воїнів, ігноруючи норми міжнародного гуманітарного права.

Досудове розслідування розпочате за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України).

Читайте також: Росіяни знову розстріляли полонених – Лубінець готує звернення до ООН і Червоного Хреста

В ОГП підсумували, що загалом в Україні на сьогодні триває розслідування 19 кримінальних проваджень за фактами вбивства 45 українських військовополонених. Слідство у цих справах перебуває на контролі Офісу генпрокурора.

«В усіх цих жахливих випадках ворог умисно ігнорує положення Женевської конвенції щодо поводження з військовополоненими, що свідчить про підтримку таких дій найвищим командуванням російських збройних сил», – зауважили в ОГП.

Як повідомляв Укрінформ, уповажений ВР з прав людини Дмитро Лубінець готує звернення до ООН та Червоного Хреста щодо розстрілу сімох українських військовополонених у Бахмутському районі Донецької області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-