На фронті за добу - 69 бойових зіткнень

На фронті за добу - 69 бойових зіткнень

Дані Генштабу
Укрінформ
На фронті протягом доби відбулось 69 бойових зіткнень.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Війська РФ завдали сім ракетних та 54 авіаційних ударів, здійснили 77 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка - без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Визначені підрозділи Збройних сил Білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському та Слобожанському напрямках ворог зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів з території РФ, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України.

Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 30 населених пунктів, серед них Іскрисківщина, Волфине, Попівка, Павлівка Сумської області; Козача Лопань, Стрілеча, Гатище Харківської області.

Читайте також: Непропорційність ресурсів сторін вимагає від України нестандартних рішень у війні, - Agenda Pública

На Куп’янському напрямку росіяни наступальних (штурмових) дій не вели. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися близько 10 населених пунктів, зокрема Синьківка, Петропавлівка, Іванівка Харківської області.

На Лиманському напрямку відбита одна атака російської армії в районі Тернів Донецької області, де ворог намагався прорвати оборону.

Під артилерійським та мінометними обстрілами перебували понад 10 населених пунктів, серед них Білогорівка Луганської області і Терни, Ямполівка, Торське, Серебрянка Донецької області.

На Бахмутському напрямку Сили оборони відбили 11 ворожих атак у районах Іванівського, Кліщіївки, Андріївки Донецької області, де ворог намагався покращити своє тактичне положення.

Армія РФ завдала авіаційних ударів в районах Богданівки, Нью-Йорка і Диліївки Донецької області.

Також під артилерійським та мінометним вогнем опинилися понад 10 населених пунктів, зокрема Богданівка, Іванівське, Кліщіївка, Андріївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку відбиті 11 атак російських загарбників у районах Ласточкиного, Сєверного, Первомайського та Невельського Донецької області.

Росіяни завдали авіаційних ударів в районах Олександрополя, Новоселівки Першої, Бердичів, Семенівки, Новобахмутівки, Орлівки Донецької області.

Читайте також: Два роки війни: Сирський нагадав про успіхи ЗСУ і заявив, що перемога - в єдності

Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 20 населених пунктів, серед них Новобахмутівка, Очеретине, Первомайське, Невельське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районі Новомихайлівки Донецької області, де війська РФ 23 рази намагалися прорвати оборону.

Під артилерійським та мінометним вогнем опинились Красногорівка, Новомихайлівка, Парасковіївка, Костянтинівка Донецької області.

На Новопавлівському напрямку відбита одна атака військ РФ в районі південніше Золотої Ниви Донецької області.

Росіяни завдали авіаційних ударів в районах Урожайного та Старомайорського Донецької області.

Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів, зокрема Пречистівка, Благодатне, Урожайне Донецької області.

На Запорізькому напрямку Сили оборони відбили чотири атаки в районі Роботиного Запорізької області.

Російські загарбники завдали авіаційних ударів в районі Малої Токмачки і Роботиного Запорізької області.

Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів, серед них Полтавка, Малинівка, Червоне, Роботине, Малі Щербаки Запорізької області.

У зоні відповідальності ОСУВ “Одеса” на Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити українські підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. За добу здійснені дві спроби штурму.

Читайте також: На Донеччині Сили оборони знищили російські системи «Тор» і «Солнцепьок»

Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів, серед них Новотягинка, Тягинка, Кринки, Іванівка, Токарівка Херсонської області та Очаків Миколаївської області.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 13 районах зосередження особового складу росіян.

Підрозділи ракетних військ завдали ураження по ворожій радіолокаційній станції.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони за два роки повномасштабної війни знищили 409 010 загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-