Українська агентура активно взаємодіє з партизанами у Росії - Буданов

Українська агентура активно взаємодіє з партизанами у Росії - Буданов

Укрінформ
Ми допомагаємо партизанським угрупованням на території РФ, підтримуємо їх та взаємодіємо з ними.

Як передає Укрінформ, про це очільник Головного управління розвідки Міністерства оборони України генерал-лейтенант Кирило Буданов заявив в інтерв’ю британському виданню The Telegraph.

"Ми допомагаємо партизанським угрупованням, які діють на території РФ, підтримуємо їх, взаємодіємо з ними, інколи висловлюємо свої прохання або ставимо певні завдання. Але це не таке масове явище, як інколи здається", - зазначив Буданов.

Він також азначив, що під час війни на агентуру покладаються завдання не лише здобувати інформацію, а й здійснювати спеціальні активні заходи.

Керівник ГУР додав, що якби Україна покладалася виключно на дані радіоелектронної, радіотехнічної або кіберрозвідки, то не була б готова до вторгнення та не встигла б підготуватися.

Читайте також: ГУР не підтверджує, що Придністров’я проситиме Путіна приєднати їх до РФ

За словами Буданова, Україна широко використовує спроможності, які надають розвідувальні відомства країн-партнерів. Наприклад, інформацію про запуски ракет з рубежів, які українські військові не можуть охопити власними засобами радіоелектронної та радіотехнічної розвідки.

Як повідомляв Укрінформ, начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України генерал-лейтенант Кирило Буданов у розмові із журналістами The Wall Street Journal заявив, що Україна, якщо матиме достатню підтримку партнерів і продовжить тримати оборону цього року, зможе перейти в контрнаступ у 2025 році.

Фото: ГУР Міноборони

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-