У восьми областях - часткові відключення світла через обстріли

У восьми областях - часткові відключення світла через обстріли

Укрінформ
Енергетики працюють над відновленням електропостачання у восьми областях України, де сталися часткові відключення електроенергії внаслідок ворожих обстрілів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики.

У Дніпропетровській області через технічні причини припинене електропостачання 84 споживачам. Відновлене постачання газу 16 абонентам, які були відключені напередодні через бойові дії.

У Донецькій області внаслідок бойових дій знеструмлені 2,4 тис. споживачів у п’яти населених пунктах. Вводночас за добу енергетики заживили знеструмлених абонентів у семи населених пунктах. Загалом в області без електропостачання залишаються 75 населених пунктів – близько 42 тис. точок обліку.

За добу відновлене електропостачання майже трьом тисячам родин у Запорізькій області. Внаслідок бойових дій залишаються без енергопостачання 50 населених пунктів (понад 3,7 тис. споживачів).

У Київській області внаслідок технологічних порушень від газопостачання відключені 16 споживачів у Вишгородському районі.

Через бойові дії залишаються знеструмленими чотири юридичні споживачі у Кіровоградській області.

Читайте також: Понад 1600 портативних електрогенераторів: Україна отримала перший транш допомоги від ОАЕ

У Львові з підозрою на отруєння чадним газом у приватному будинку виявлені непритомними двоє жінок. Одна з них померла. Встановлено, що в димовому каналі котла та у вентиляційному каналі немає тяги, сигналізатора загазованості також немає.

Внаслідок артилерійських обстрілів знеструмлені 400 споживачів у двох населених пунктах Сумської області. Загалом через бойові дії в області без електропостачання залишаються понад 2,6 тис. точок обліку у 57 населених пунктах.

У Харківській області енергетики повторно підключили 752 споживачів у прифронтових регіонах, які знеструмлювались внаслідок бойових дій. Триває огляд пошкоджених мереж у трьох населених пунктах після нічних обстрілів. Усього в області через бойові дії без світла 15,5 тис. точок обліку у 64 населених пунктах.

Внаслідок нічних обстрілів у Херсоні знеструмлені 9,5 тис. споживачів. Усього в Херсоні без електроенергії залишаються близько 12,6 тис. абонентів.

Читайте також: Україна і Данія розробили перелік критично важливих технологій для енергосектору

У Херсонській області без напруги - 45 населених пунктів, 25,8 тис. точок обліку.

У Чернігівській області через бойові дії залишаються знеструмленими понад 1,1 тис. споживачів у 18 населених пунктах.

Ситуація в українській енергосистемі стабільна та контрольована, застосування планових відключень побутових споживачів не передбачається, запевнили в Міненерго.

Як повідомляв Укрінформ, в енергосистемі України станом на 24 лютого дефіцит електроенергії відсутній, наявні резерви генерації.

Фото: Міненерго

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-