Ворог тисне в районі Синьківки, намагаючись її захопити - Сили оборони

Ворог тисне в районі Синьківки, намагаючись її захопити - Сили оборони

Укрінформ
За минулу добу в зоні відповідальності ОСУВ «Хортиця» Сили оборони ліквідували 398 окупантів та знищили 138 одиниць техніки. Натомість противник продовжує тиснути в районі Синьківки, намагаючись захопити її.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив начальник пресслужби ОСУВ «Хортиця» Ілля Євлаш.

«Станом на зараз у смузі відповідальності ОСУВ «Хортиця» відбуваються жорсткі бої, противник продовжує наступальні дії на Лимано-Куп’янському напрямку. Зокрема, 725 разів обстрілював позиції ЗСУ з усіх наявних видів озброєння, включаючи танки, АГС, СПГ, дрони-камікадзе. 29 разів завдав ударів по позиціях ЗСУ, використовуючи дрони, та ще 10 разів використовував авіацію. Переважно це були Су-34, інколи - Су-25 і, звичайно, це вже звичне для противника використання КАБів», - зазначив Євлаш.

Він зауважив, що в ході 11 бойових зіткнень противник втратив вбитими та пораненими 398 окупантів, ще 5 поповнили обмінний фонд. 138 одиниць ОВТ ворога уражено на Лимано-Куп’янського напрямку, виведено з ладу 97 дронів.

Читайте також: Росія знизила темп наступу під Авдіївкою - ISW

За інформацією речника, противник продовжує тиснути в районі Синьківки, намагаючись захопити її. Важка ситуація залишається поблизу річки Чорний Жеребець, Торського виступу та населеного пункту Терне, куди противник стягує резерви та намагається активізувати наступальні дії.

На Бахмутському напрямку тривають інтенсивні бойові дії в районі Часового Яру, Кліщиївки та Андріївки. Біля Часового Яру ворог переходить до лобових атак, інколи намагається обійти Сили оборони по флангах у районі Іванівського та Богданівки, застосовує артилерію, РСЗВ, авіацію, танки та дрони.

Поблизу Кліщіївки та Андріївки ворог намагається вийти до річки Сіверський Донець та зайняти оборону по рубежу річки. Сили оборони роблять все можливе, аби не допустити цього.

Читайте також: ППО вночі збила 8 з 10 «Шахедів», запущених ворогом

Речник зазначив, що кількість ворожого угруповання збільшилася на бригаду.

Він додав, що на цьому напрямку діє «збірна солянка» ворожих підрозділів - «Шторм Z», «Шторм V», Бойовий армійський резерв, різні зведені групи, мотострілецькі полки, батальйони, бригади, подекуди діють танкові дивізії.

Відповідаючи на запитання про спорудження навколо Часового Яру додаткових укріплень, які можуть зробити оборону цього плацдарму більш ефективною, Євлаш повідомив: «Звичайно, там, де дозволяє оперативна обстановка, проводяться інженерні роботи. Більше того, хлопці постійно самі укріплюють свої позиції. Хто краще укріплений, у того більше шансів залишитись живим і неушкодженим».

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 22 лютого 2024 року ліквідували близько 407 тисяч 240 російських загарбників, зокрема 1160 осіб – за останню добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-