Росія тримає на території України 470-тисячне угруповання сухопутних військ - розвідка

Росія тримає на території України 470-тисячне угруповання сухопутних військ - розвідка

Укрінформ
Сухопутна частина угруповання армії Російської Федерації, яке перебуває на території України, складає близько 470 тисяч військовослужбовців.

Як передає Укрінформ, про це заступник начальника Головного управління розвідки України Міністерства оборони України генерал-майор Вадим Скібіцький повідомив в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Зараз сухопутний компонент, сухопутна частина угруповання, яке знаходиться на території України складає близько 470 тисяч військовослужбовців. І це тільки сухопутний компонент, я не беру авіацію, не рахуємо сюди військово-морський флот, який теж залучається до проведення операцій, до нанесення ударів", - зазначив Скібіцький.

Крім того, за його словами, з'явився новий компонент, який не був на початку агресії.

"На сьогоднішній день на тимчасово окупованих територіях розгорнуто угруповання військ Росгвардії. Це майже 33 тисячі військовослужбовців. Це ті люди, які забезпечують діяльність окупаційної влади, охорону стратегічних об'єктів і за необхідності можуть виконувати завдання оборони саме на тимчасово окупованих територіях", - зазначив заступник начальника ГУР.

Скібіцький додав, що додатково з'явилося угруповання так званого "прикриття державного кордону Російської Федерації". Вони розгорнуті на території трьох областей Росії, які безпосередньо межують з Україною: Бєлгородська, Курська, Брянська область.

Читайте також: Росіяни розмістили дивізіон С-400 у Сакському районі Криму - партизани

"Росіяни бояться, що ми будемо більш активні, будемо проводити відповідні дії на території РФ. Можливо, це і необхідно, переносити війну на територію Росії. Там вони зосередили угруповання порядку 30 тисяч військовослужбовців. Останнім часом вони були теж посилені підрозділами 116-ї бригади Росгвардії, яка була перекинута. Три батальйони були перекинуті з нашого Маріуполя на територію Бєлгородської області, як вони теж визнають, для того, щоб забезпечити безпеку і проведення виборів вічно живого Путіна", - підкреслив Скібіцький.

Як повідомлялось, Скібіцький поінформував, що армія Російської Федерації розгорнула вздовж українського кордону 48 пускових установок "Іскандер".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-