Російська армія зосередила основні зусилля на Авдіївці, Куп'янську та Лимані - ГУР

Російська армія зосередила основні зусилля на Авдіївці, Куп'янську та Лимані - ГУР

Укрінформ
Основні зусилля російської армії зараз зосереджені на Авдіївці, Куп'янську та Лимані.

Як передає Укрінформ, про це заступник начальника Головного управління розвідки України Міністерства оборони України генерал-майор Вадим Скібіцький повідомив в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Основні зусилля росіян зараз зосереджені на Авдіївці, Куп'янську, Лимані. Чому? Тому що задача, яка стоїть, і найближчі півроку буде залишатися однозначно такою ж, - вихід на адміністративні кордони Луганської і Донецької областей", - зазначив Скібіцький.

Друге завдання – утримання захоплених територій.

Читайте також: На Авдіївському напрямку росіяни намагаються наступати малими групами - Тарнавський

"Ворог захопив частину Херсонської області, частину Запорізької, і буде намагатися утримати, тому що їм необхідний сухопутний коридор до Криму, необхідна система логістики, яка йде через Крим, підвіз боєприпасів, техніки, особового складу на південний напрямок. Великі десантні кораблі ми знищуємо, вони вже нічого не возять. Якщо їх там залишилося 4 чи 5, вони теж будуть потоплені", - підкреслив Скібіцький.

Тому, на його думку, задача у ворога – утримати під контролем території, які вони захопили. А утримання – це, значить, активна оборона або відкинути Сили оборони на ті позиції, з яких вони починали наступальні дії.

"І тут ми тоді розуміємо, наскільки важливо для нас мати резерви, наскільки важливо мати підтримку наших партнерів, розвивати своє виробництво. Тому що цей характер дій РФ з гучною назвою "наступи" передбачає затяжну війну. Війну на виснаження. І це противник зараз нам намагається нав'язати, жертвуючи величезною кількістю своїх людей", - наголосив Скібіцький.

Читайте також: Росія розгорнула вздовж українського кордону 48 пускових установок «Іскандер» - розвідка

Як повідомлялось, за словами Скібіцького, армія Російської Федерації розгорнула вздовж українського кордону 48 пускових установок "Іскандер".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-