За проєктом «Армія дронів» торік законтрактували понад 300 тисяч БПЛА - Федоров

За проєктом «Армія дронів» торік законтрактували понад 300 тисяч БПЛА - Федоров

Укрінформ
У 2023 році в межах проєкту «Армія дронів» було законтрактовано понад 300 тис. БПЛА, 90% з яких – вітчизняного виротництва.

Про це в колонці для УП розповів віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передає Укрінформ. 

«Завдяки тому, що українські виробники змогли масштабувати виробництво, а держава виділила історичний бюджет на дрони – 40 мільярдів гривень. У 2023 році в межах проєкту "Армія дронів" законтрактували більш ніж 300 тисяч БПЛА. З них 90% – дрони українського виробництва», - зазначив Федоров.

Закупівлі окремих груп БПЛА зросли в сотні разів, порівняно з 2022 роком. Наприклад, у 2022 році було закуплено 500 FPV-камікадзе, а в 2023-му – приблизно 100 тис. У 50 разів збільшилася кількість закуплених літаків-камікадзе з дальнім ренджем (діапазоном), здатних літати на сотні кілометрів. Майже 90% усіх дронів, які вражають об'єкти ворога в Чорному морі та долітають до Бєлгорода чи Пітєра, закуплено в межах програми «Армія дронів».

Читайте також: Усі процеси Армії дронів тепер прозорі завдяки новітнім інструментам - Мінцифри

У 80 разів зросла кількість закуплених багаторазових коптерів, які за ніч можуть зробити до 10 вильотів та знищити десятки одиниць ворожої техніки. У 70 разів більше закупили «Мавіків», які допомагають нашим військовим розвідувати ворожі території. 

За словами Федорова, в 2024 році темпи контрактації із Силами оборони зростатимуть. 

Як повідомлялося, Україна цьогоріч виготовить тисячі безпілотників дальнього радіусу дії, здатних завдавати глибоких ударів по Росії.

Фото: Мінцифри

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-