Випускники Харківського університету Повітряних Сил проходять підготовку у Британії

Випускники Харківського університету Повітряних Сил проходять підготовку у Британії

Ексклюзив
Укрінформ
Випускники льотного факультету Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба, які у 2023 році закінчили навчання, вже проходять підготовку у Великій Британії.

Про це в інтерв’ю Укрінформу повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

«Випуск льотного факультету 2023 року проходить підготовку у Великій Британії, щоб освоювати літаки F-16, у нього буде більш довгострокова дворічна програма підготовки. Навчаються там і льотчики, і штурмани, й авіаційні інженери. У вересні вони виїхали, тож рахуйте – п'ять місяців там вчаться. Вони вивчають авіаційну термінологію англійською мовою. Українською мовою ніхто книжки та документацію перекладати не буде. Далі вони проходитимуть підготовку на легкомоторних літаках, а потім буде вирішене їхнє подальше перебазування на аеродроми чи в навчальні центри, де є F-16», - повідомив Ігнат, додавши, що курсанти Харківського університету Повітряних сил зможуть у подальшому проходити підготовку і в країнах НАТО, готуватись до роботи на IRIS-T, PatriotNASAMS та інших системах.

Речник зауважив, що Харківський університет готує не лише пілотів, а й інших фахівців: у радіотехнічні, зенітні ракетні війська, частини логістики та зв’язку, льотні бригади, включаючи безпілотну авіацію.

Читайте також: Україна переходить на F-16 в екстреному порядку, як це не робила жодна країна - Ігнат

«Всі охочі можуть долучатися до Харківського університету. Я думаю, скоро буде виставлена програма, умови вступу до вишу. Хто хоче стати професійним захисником неба – льотчиком, ППОшником – ласкаво просимо в наш університет», - закликав Ігнат.

Як повідомляв Укрінформ, CNN з посиланням на Національну гвардію штату Аризона (США) повідомило, що перші чотири українських пілоти мають завершити навчання на американських винищувачах F-16 до цього літа.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-