Росія має вдосталь ресурсів, щоб продовжити війну - Веніславський

Росія має вдосталь ресурсів, щоб продовжити війну - Веніславський

Укрінформ
Україна за два роки війни продемонструвала безпрецедентну синергію усіх своїх сил, але Росія має вдосталь ресурсів, що продовжити війну.

Про це заявив народний депутат, член Комітету ВР з питань національної безпеки, оборони і розвідки Федір Веніславський на «круглому столі» «Два роки повномасштабної агресії Росії. Війна за Україну – війна за Європу», передає Укрінформ.

«Україна продемонструвала, що з неспівставною за ресурсами, медійною роздутою «величчю» російської армії Збройні сили України можуть успішно справлятися. Ніхто не очікував, що Україна вистоїть, навіть з наших найближчих друзів. Це заслуговує подяку і шану для наших бійців, бо саме завдяки самовідданості воїнів Україні вдалося зробити те, що вони зробили. А загалом відбулася синергія зусиль: і суспільних, і військових, і політичних, і економічних… Однак зараз ми бачимо, що незважаючи на концентрацію зусиль практично всього цивілізованого світу, Росія має достатньо сил і ресурсів, щоб продовжити цю війну. І в закритих повідомленнях представники розвідки на засіданні комітету підтверджують, що Росія готова воювати і в 2025, і, можливо, і в 2026 році», - сказав Веніславський. 

За його словами, Росія розуміє, що не досягне тих цілей і результатів, які вона перед собою ставить, але готова воювати на виснаження. «За даними розвідки, Росія не полишила свої стратегічні цілі в Україні: змінити владу, зробити її лояльною до РФ, а також повна окупація Луганської і Донецької областей», - зазначив парламентарій.

Читайте також: Росія має близько 1500 бойових літаків - Ігнат

Він також зауважив, що, на жаль, і Мюнхенська безпекова конференція показала, що Україна уже не на першому місці серед питань обговорення і не є ключовим аргументом стосовно безпеки у світі, вона уже розглядається як складова різних конфліктів, різних точок напруги, які інсценуються чи розпалюються Росією. «Тобто фактично, за даними політологів, іде третя світова гібридна війна. Це усвідомлюють як в Європі, так і в США», - сказав Веніславський.

Тому 2024 рік, за його словами, несе суттєві виклики для України, але Україна до них готова і спільними зусиллями зможе все подолати. 

24 лютого 2022 року Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Наразі триває 728-й день російсько-української війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-