Британська розвідка оцінила ситуацію на фронті в напрямку Роботиного

Британська розвідка оцінила ситуацію на фронті в напрямку Роботиного

Укрінформ
Сухопутні війська РФ продовжили і, ймовірно, посилили свої наземні атаки в напрямку села Роботине на півдні України, яке ЗСУ відвоювали під час контрнаступу влітку 2023 року. Відтоді село залишається на лінії фронту.

Про це в соцмережі Х повідомляє Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

Російська 58-ма загальновійськова армія та Повітряно-десантні війська Росії (ПДВ), що діяли в цьому районі, зазнали значних втрат під час українського контрнаступу, йдеться у зведенні. Однак зниження темпів операцій з того часу і продовження російських зусиль з поповнення сил, ймовірно, дозволило російським військам на цьому напрямку відновити свої сили.

«Протягом останнього тижня російські війська посилили атаки на кількох ділянках лінії фронту, ймовірно, з метою розтягнути українські сили», - пише британська розвідка.

Читайте також: Прокуратура розслідує вбивство росіянами українських полонених біля Роботиного

Як повідомляв Укрінформ, раніше Інститут вивчення війни (ISW) у своєму звіті зазначав, що затримки постачання західної військової допомоги Україні, ймовірно, допомагають Росії розпочинати наступальні операції одразу на кількох ділянках лінії фронту - вздовж кордону Харківської і Луганської областей, зокрема, у напрямках Куп’янська та Лиману, в Авдіївці на Донеччині та навколо неї, а також поблизу Роботиного у Запорізькій області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-