Мезенцева впевнена, що цьогоріч зброї для України буде більше

Мезенцева впевнена, що цьогоріч зброї для України буде більше

Відео
Укрінформ
У 2024 році зброї для України не буде менше, її буде більше.

Про це повідомила народний депутат від парламентської фракції «Слуга народу», голова постійної делегації України в ПАРЄ Марія Мезенцева в ефірі програми Укрінформу «Лещенко запитує».

«2024 рік буде роком великих викликів, але дуже вірю, що і великих перемог, тому що перемога складається з багатьох пазлів. Не погоджуюся з поширеною тезою, що цього року зброї для України буде менше. Її буде більше», - наголосила вона.

Народний депутат підкреслила, що наразі влада держави, зокрема і парламентська дипломатія, має декілька треків щодо залучення більшої кількості військової допомоги від міжнародних партнерів.

За словами Мезенцевої, весь перелік озброєння, який українські дипломати намагаються отримати для держави від партнерів, погоджується з військовими на позиціях, Генеральним штабом ЗСУ, з Міністерством оборони.

«Чому я кажу, що зброї буде більше? У нас є амбітна заява, яка вже починає виконуватись. Під неї вже партнери шукають кошти. Вона стосується виробництва снарядів», - пояснила депутат.

Політик також акцентувала, що в рамках договорів про партнерство Німеччина надасть 7 мільярдів євро та ще 3 мільярди євро Україна отримає від Франції.

«Хочеться також від країн-партнерів побачити більше систем, таких як Patriot та NASAMS», - додала вона.

Читайте також: Кожен виготовлений патрон у Європі повинен надходити в Україну - Кулеба

Водночас очільниця української парламентської делегації в ПАРЄ зауважила, що Українська держава наразі активно розвиває власний ОПК, зокрема виробництво БПЛА.

«Маємо також уже багато партнерів, які готові розташувати свої заводи по виробництву БПЛА, дронів-розвідників у безпечних регіонах України», - резюмувала вона.

Як повідомляв Укрінформ, Швеція надасть Україні новий пакет військової допомоги на суму 7,1 млрд шведських крон (близько 683 млн дол.). Цей 15-й пакет стане найбільшим з тих, що Швеція надала Україні від початку повномасштабного вторгнення Росії.

До пакету увійдуть, зокрема, 155-мм артилерійські снаряди, гранатомети, система протиповітряної оборони RBS 70, протитанкові ракети (ПТРК), ручні гранати та гранатомети Grg m/48. Швеція також надасть медичні матеріали та фінансову допомогу фондам для закупівлі додаткового озброєння для України.

Крім того, Швеція передасть 10 бойових катерів CB 90 (Combat Boat 90), 20 групових катерів та підводне озброєння.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-