ISW не бачить підтверджень заявам Шойгу про «зачищення Кринок» на Херсонщині

ISW не бачить підтверджень заявам Шойгу про «зачищення Кринок» на Херсонщині

Укрінформ
Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) припускають, що заяви про захоплення плацдарму на лівобережжі Херсонщини потрібні російському керівництву, аби посилити бажаний інформаційний ефект напередодні президентських виборів у РФ.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ISW.

Міністр оборони РФ Шойгу заявив, що російські війська захопили селище Кринки на лівому березі Херсонської області, хоча наявні візуальні докази з відкритих джерел, а також українські та російські повідомлення свідчать про те, що ЗСУ утримують обмежений плацдарм у цьому районі.

"Кремль, імовірно, передчасно заявив про захоплення військами РФ Кринок, щоб підсилити бажаний інформаційний ефект перед президентськими виборами у березні 2024 року", - йдеться у звіті.

Шойгу заявив під час брифінгу з Путіним, що російські війська зачистили Кринки, хоча Путін стверджував, що російський генерал-полковник Михайло Теплінський, який командує угрупованням "Днєпр", повідомив йому, що в населеному пункті залишилася невелика кількість українських військових.

Шойгу спростував заяву Теплінського та представив російські зусилля як успішно завершену операцію, а також похвалив підрозділи десантних військ та 810-ту морську піхотну бригаду за їхню роль в операції.

На момент написання цієї публікації фахівці ISW не спостерігали жодних візуальних доказів помітного російського просування біля обмеженого українського плацдарму у Кринках та поблизу них.

Як зазначається у звіті, велика стратегічна мета РФ — відновити контроль над Україною — залишилася незмінною протягом десятиліття від початку її незаконного вторгнення в Україну.

Читайте також: Ворог за добу випустив по Херсонщині 159 снарядів, четверо поранених

Головною стратегічною метою РФ в Україні, яка вперше проявилася під час вторгнення в Крим та на Донбас у 2014 році, було та залишається знищення суверенітету України та відновлення правління проросійського українського уряду, який підпорядковувався б вказівкам з Москви.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони продовжують розширювати плацдарм на лівобережжі Дніпра. Українські захисники мужньо утримують зайняті позиції, поступово та методично проводять заходи з укріплення та розширення плацдарму. Водночас окупанти здійснюють аеророзвідку, тиснуть артилерійськими обстрілами, застосовують велику кількість ударних дронів різних типів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-