Російська авіація зменшила активність на ділянках фронту, де збили кілька їхніх літаків - Ігнат

Російська авіація зменшила активність на ділянках фронту, де збили кілька їхніх літаків - Ігнат

Укрінформ
Російська авіація зменшила активність на тих ділянках фронту, де в останні дні українські сили ППО збили кілька винищувачів.

Про це заявив в ефірі телемарафону "Єдині новини" речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає Укрінформ із посиланням на Арміюінформ.

«Ворог на тих ділянках фронту, де було уражено російські літаки, не так часто з’являється, не так близько підлітає», — сказав Ігнат.

Він додав, що літак дальньої радіолокаційної розвідки А-50 взагалі тримається вже ближче до Ростова, тому що росіяни бояться використовувати цю техніку близько до українських кордонів.

Ігнат не конкретизував, які засоби ураження застосовували Сили оборони для збиття ворожих літаків.

«Всі знають, що це за інструмент. Не будемо називати його вголос, але добре, що він у нас є. Було б добре, щоб таких інструментів було більше для прикриття лінії фронту», — сказав речник.

Читайте також: Україна вже адаптовує інфраструктуру для F-16 - Ігнат

Водночас, за його словами, в останні тижні ворог дуже серйозно активізував авіацію із застосуванням КАБів, в тому числі для ударів по Авдіївці Також активно застосовує штурмову авіацію.

Як повідомляв Укрінформ, 19 лютого Повітряні сили ЗСУ збили на східному напрямку два ворожі літаки. Крім того, 17 лютого на східному напрямку знищили два ворожі винищувачі-бомбардувальники Су-34 та один винищувач Су-35.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-