За тиждень на фронті відбулися 560 боєзіткнень, понад 190 ворожих штурмів - у районі Авдіївки

За тиждень на фронті відбулися 560 боєзіткнень, понад 190 ворожих штурмів - у районі Авдіївки

Укрінформ
Протягом минулого тижня на фронті відбулося 560 бойових зіткнень між Силами оборони України та російськими загарбниками.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Генерального штабу ЗСУ Андрій Ковальов, передає Укрінформ.

«Відбулося 560 бойових зіткнень. Протягом минулого тижня противник завдав 70 ракетних та понад 650 авіаційних ударів. Здійснив майже 880 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та об'єктах цивільної інфраструктури», - сказав Ковальов.

За його словами, на Куп'янському напрямку російські загарбники продовжують наступальні дії в районі Синьківки, Іванівки і Табаївки Харківської області. На цьому напрямку українські воїни минулого тижня відбили близько 10 штурмів противника.

На Лиманському напрямку українські воїни протягом минулого тижня відбили близько 50 штурмів ворога в районах Білогорівки Луганської області, а також Тернів, Ямполівки, Торського, південно-східніше Виїмки та північніше Веселого Донецької області.

На Бахмутському напрямку ворог вів штурмові дії в районах Богданівки, Іванівки, Кліщіївки та Андріївки Донецької області, де Сили оборони України протягом минулого тижня відбили понад 60 штурмових дій противника.

На Авдіївському напрямку в районі Авдіївки російські загарбники здійснили понад 190 штурмів позицій українських військ в районах Ласточкіно, Сєверного, Тоненького Первомайського та Невельського Донецької області. Тут українські воїни завдали противнику чималих втрат у живій силі і важкому озброєнні.

Читайте також: Російська армія захопила Авдіївку завдяки пануванню в повітрі - ISW

На Мар'їнському напрямку, за даними Генштабу, російські загарбники продовжують наступальні дії в районах населених пунктів Красногорівка, Георгіївка, Побєда та Новомихайлівка Донецької області. Протягом минулого тижня Сили оборони України відбили понад 160 атак противника на цьому напрямку.

На Новопавлівському напрямку українські військові відбили близько 10 атак противника.

На Запорізькому напрямку ворог здійснив 30 штурмів позицій українських військ в районах західніше Новопокровки, західніше Вербового та Роботиного Запорізької області.

На Херсонському напрямку противник основні зусилля зосереджує на веденні оборони, удосконаленні мінно-вибухових загороджень та шляхів логістичного забезпечення, продовжує завдавати авіаційних ударів та здійснювати артилерійські обстріли по позиціях наших військ і населених пунктах Херсонської і Миколаївської областей. Водночас російські загарбники намагалися витіснити українські підрозділи із зайнятих плацдармів на лівобережжі Дніпра. Тут російські військові протягом минулого тижня здійснили близько 40 штурмів позицій українських військ.

За словами Ковальова, за минулий тиждень Сили оборони знищили 6440 російських загарбників, 71 танк, 221 бойову броньовану машину ворога.

«Орієнтовні втрати ворога минулого тижня такі: особового складу - 6440 російських окупантів, 71 танк, 221 бойова броньована машина, 228 артилерійських систем, 3 реактивні системи залпового вогню, 8 засобів ППО, 4 літаки, 447 безпілотників оперативно-тактичного рівня, 16 крилатих ракет, 1 корабель, 137 автомобілів та 26 одиниць спеціальної техніки», - сказав Ковальов.

Читайте також: Армія РФ попри захоплення Авдіївки не показала здатності до оперативного успіху - ISW

Він додав, що протягом минулого тижня силами та засобами ППО України знищено 34 зі 43 ворожих ударних безпілотників типу Shahed 136/131 та близько 40 розвідувальних дронів. Також протягом минулого тижня українські воїни знищили російський великий десантний корабель «Цезар Куніков», три винищувачі бомбардувальники СУ-4 та один винищувач Су-35.

Підрозділи ракетних військ, за інформацією речника Генштабу, протягом минулого тижня завдали ураження по: 24 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника; 6 засобах ППО; 9 пунктах управління; 19 складах боєприпасів; 20 артилерійських засобів на вогневих позиціях; 5 засобах радіоелектронної боротьби; 3 радіолокаційних станціях противника.

Як повідомлялося, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 19 лютого 2024 року ліквідували близько 403 тисяч 720 російських загарбників, зокрема 1290 осіб - за минулу добу.

Фото: Генштаб ЗСУ / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-