В Україні почали тестувати дрони типу «Ланцет» - Федоров

В Україні почали тестувати дрони типу «Ланцет» - Федоров

Укрінформ
В Україні відбулося тестування розробок дронів по типу «Ланцета».

Про це віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров сказав у подкасті «Слон» на YouTube-каналі «Дія», передає Укрінформ.

«Кілька днів тому ми тестували вироби по типу «Ланцет» чотирьох компаній. І два пройшли (тестування - ред.) успішно», - повідомив міністр.

Він зауважив, що тест відбувався за несприятливої погоди, одна модель «не злетіла через небажання втрачати борт», а в іншої моделі були проблеми з камерою.

«Важко робити якийсь прогноз. Я вважаю, що треба швидше надавати контракти, а далі компанії вже будуть «розганятися». Але, думаю, що це питання кількох місяців. До тисячі дійти важко, але сотні можна виробляти за кілька місяців», - так Федоров прокоментував питання щодо строків нарощування виробництва.

Він наголосив, що такі дрони є більш технологічними порівняно із FPV-дронами і потребують інвестування у виробництво, тому вони не могли з'явитися в українському виробництві швидко.

Читайте також: Україна отримає нові безпілотники найближчими тижнями - Глава МЗС Франції

Як повідомлялося, раніше Федоров анонсував, що Україна цьогоріч виготовить тисячі безпілотників дальнього радіусу дії, здатних завдавати ударів по об’єктах на території Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-