На шести напрямках відбили 50 атак, ворог продовжує спроби захопити Авдіївку

На шести напрямках відбили 50 атак, ворог продовжує спроби захопити Авдіївку

Дані Генштабу
Укрінформ
Сили оборони України протягом доби відбили 50 ворожих атак на шести напрямках, 14 з них – у районі Авдіївки, також захисники відбили спробу штурму на лівому березі Дніпра.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці.

Загалом на фронті протягом доби, за даними Генштабу, відбулося 51 бойове зіткнення. Оперативна обстановка на сході та півдні країни залишається складною.

Українська авіація вдарила по 12 районах зосередження особового складу російської армії.

Підрозділи ракетних військ ЗСУ зі свого боку завдали ударів по п'яти ворожих об'єктах: двох районах зосередження особового складу, одному артилерійському засобу, складу боєприпасів і радіолокаційній станції.

Читайте також: На Авдіївському напрямку ворог зосередив близько 50 тисяч особового складу

Російські загарбники за добу здійснили 30 ракетних і 56 авіаційних ударів та 70 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях Сил оборони і населених пунктах. Унаслідок ворожих атак є загиблі та поранені серед цивільного населення, руйнувань і пошкоджень зазнали багатоповерхові та приватні будинки, навчальні заклади й об’єкти критичної інфраструктури.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка суттєво не змінилася, ознаки формування наступальних угруповань ворога не виявлені.

Визначені підрозділи Збройних сил Білорусі, за інформацією Генштабу, продовжують виконувати завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському і Слобожанському напрямках Російська Федерація й надалі зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, обстрілює зі своєї території населені пункти й нарощує щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону України.

У районах Охрімівки, Нестерного, Бударків, Чорного й Колодязного Харківської області росіяни завдали авіаційних ударів.

Близько 20 населених пунктів на Сіверському та Слобожанському напрямках потрапили під артилерійський і мінометний вогонь загарбників, зокрема Велика Писарівка, Володимирівка й Олександрівка Сумської області, Кудіївка, Красне, Стариця, Вовчанськ й Охрімівка Харківської області.

На Куп’янському напрямку Сили оборони України відбили ворожу атаку в районі Іванівки Харківської області. По цій же ділянці війська РФ ударили з авіації.

Близько 10 населених пунктів на Куп’янському напрямку протягом доби зазнали артилерійських і мінометних ударів російської армії, серед них – Синьківка, Степова Новоселівка, Котлярівка й Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямку українські захисники відбили п'ять ворожих атак біля Тернів, Ямполівки та Веселого Донецької області. Росіяни намагалися прорвати там оборону.

Із авіації війська РФ били по районах Новолюбівки й Білогорівки Луганської області, Тернів та Новосадового Донецької області.

Понад 10 населених пунктів на Лиманському напрямку постраждали від артилерійського й мінометного вогню загарбників, зокрема Білогорівка Луганської області, Терни, Ямполівка й Торське Донецької області.

Читайте також: Масована ракетна атака на Україну: є поранені й руйнування у кількох областях

На Бахмутському напрямку Сили оборони України відбили дев'ять ворожих атак у районах Богданівки, Іванівського, Кліщіївки та Андріївки Донецької області. Росіяни намагалися покращити там своє тактичне положення за підтримки авіації.

Біля Нью-Йорка Донецької області російська армія завдала авіаудару.

Під артилерійським і мінометним вогнем загарбників протягом доби на Бахмутському напрямку опинилися близько 10 населених пунктів, серед них – Оріхово-Василівка, Богданівка й Іванівське Донецької області.

На Авдіївському напрямку українські оборонці відбили 14 ворожих атак у районі Авдіївки та ще одну – поблизу Первомайського Донецької області. За підтримки авіації війська РФ продовжують спроби захопити Авдіївку.

Авіаударів російська армія завдала по районах Новоселівки Першої, Очеретиного, Бердичів, Орлівки та Ласточкиного Донецької області.

Близько 20 населених пунктів на Авдіївському напрямку протягом доби потерпали від артилерійського й мінометного вогню загарбників, зокрема Олександропіль, Новокалинове, Бердичі, Ласточкине й Сєверне Донецької області.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони України продовжують стримувати ворога поблизу Красногорівки, Георгіївки, Побєди й Новомихайлівки Донецької області. За підтримки авіації війська РФ 17 разів намагалися прорвати там оборону.

Із мінометів й артилерії росіяни обстріляли Красногорівку, Георгіївку, Побєду, Новомихайлівку й Парасковіївку.

На Новопавлівському напрямку захисники України відбили три ворожі атаки південніше від Пречистівки та біля Старомайорського Донецької області.

У районах Водяного, Шевченка і Старомайорського Донецької області, а також Новодарівки Запорізької області зафіксовані авіаційні удари РФ.

Близько 10 населених пунктів на Новопавлівському напрямку опинилися під артилерійським і мінометним вогнем російської армії, зокрема Пречистівка, Золота Нива, Урожайне і Старомайорське Донецької області.

Читайте також: Нам потрібні дрони, які плавають, літають, стрибають, розміновують

На Запорізькому напрямку наступальних (штурмових) дій росіяни не вели, натомість атакували населені пункти. Під вогнем ворожих мінометів й артилерії протягом доби там перебували понад 20 міст і сіл, серед них – Малинівка, Червоне, Білогір'я, Роботине та Кам’янське Запорізької області.

На Херсонському напрямку російські війська не відмовляються від наміру вибити підрозділи Сил оборони із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Цієї доби загарбники спробували штурмувати там українські позиції один раз.

Артилерійський і мінометний вогонь росіяни спрямували по Херсону, Інженерному й Велетенському Херсонської області, а також по Очакову Миколаївської області.

Як повідомляв Укрінформ, в оперативно-стратегічному угрупованні військ «Таврія» заявили, що станом на 15 лютого Авдіївка не перебуває в оточенні, для постачання й евакуації Сили оборони використовують завчасно підготовлену запасну логістичну артерію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-