Авдіївка не перебуває в оточенні - ОСУВ «Таврія»

Авдіївка не перебуває в оточенні - ОСУВ «Таврія»

Укрінформ
Станом на 15 лютого Авдіївка не перебуває в оточенні, для постачання та евакуації Сили оборони використовують завчасно підготовлену запасну логістичну артерію.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив начальник відділу зв’язків з громадськістю ОСУВ «Таврія» Дмитро Лиховій.

«На Авдіївському напрямку наші воїни продовжують ведення оборонної операції. Хоча постачання, евакуація ускладнені, але задіяно запасну логістичну артерію, яка була підготовлена заздалегідь. Звідси головний висновок – Авдіївка не перебуває в оточенні, хоча можливо про це може трубити російська пропаганда», - пояснив Лиховій, додавши, що розголошувати інформацію про пересування лінії бойового зіткнення з питань безпеки не варто.

Читайте також: Постачання та евакуація з Авдіївки ускладнені - військові

Також речник відзначив, що застосування ворогом малих штурмових груп зросло кількісно. Крім того, в рази зросла кількість ворожих авіаударів.

«Якщо на початку цього місяця було кілька днів, коли ворог узагалі не завдавав авіаційних ударів в ОСУВ «Таврія» , то в останні кілька днів таке враження, що вся його активність бойової авіації, бомбардувальників зосереджена не просто на «Таврії», а взагалі на Авдіївському напрямку. Було більше 70 авіаударів за добу, вчора було 43 – це теж дуже багато. Це в рази більше від середньостатистичних показників. На жаль, співвідношення в небі не дозволяє вражати російські літаки, тому що вони діють на значній відстані від лінії бойового зіткнення, задіюють керовані авіабомби, які, на жаль, завдають значної шкоди і перетворюють Авдіївку на другу Мар'їнку, на другий Бахмут. Залишаються купи щебню від будинків, руїни, які неможливо утримувати захисникам і захисницям», - наголосив Лиховій.

Читайте також: На Авдіївському напрямку ворог зосередив близько 50 тисяч особового складу

Коментуючи ситуацію на Запорізькому напрямку, військовий повідомив, що ситуація там суттєво відрізняється через велику протяжність цієї ділянки фронту.

«На Запорізькому напрямку обстановка залишається стабільною. Там справді угруповання росіян сконцентровано значне і в принципі співмірне з авдіївським. Але потрібно враховувати, що, якщо Авдіївка - це вузька смуга, це міська забудова, буквально там кілька метрів, і 50 тисяч або більше росіян, які туди ломляться. Тоді як Запорізький напрямок починається ще практично від межі з Донецькою областю і йде аж до Дніпропетровської області», - зазначив речник, додавши, що таким чином російський контингент розтягнутий на велику протяжність фронту.

Він запевнив, що загрози Запоріжжю немає, там ситуація стабільна.

Як повідомляв Укрінформ, в операційній зоні оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" загальні втрати ворога в живій силі за добу 14 лютого становили 526 осіб, в озброєнні та військовій техніці - 55 одиниць, не враховуючи безпілотників. Зокрема, це три танки, 25 бойових бронемашин, 30 артсистем, один засіб ППО, 13 автомобілів. Також Сили оборони знищили ще 5 важливих об'єктів росіян. Нейтралізовано або знищено 292 БПЛА різних типів.

Фото: Ліберов Костянтин

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-