У Полтаві відкрили інформаційну дошку Джохару Дудаєву

У Полтаві відкрили інформаційну дошку Джохару Дудаєву

Фото
Укрінформ
У Полтаві відкрили інформаційну дошку першому президенту Чеченської Республіки Ічкерія Джохару Дудаєву.

Про це повідомляє Полтавська міська рада, передає Укрінформ.

Дошку на фасаді дитячої поліклініки №2 відкрили прем'єр-міністр Чеченської Республіки Ічкерія у вигнанні Ахмед Закаєв та секретар міськради Катерина Ямщикова.

"Сьогодні чеченці стоять на передовій пліч-о-пліч з українцями. Багато хто з них називають Україну рідною землею. Для нас за честь мати в місті вулицю і дошку Джохару Дудаєву. Його слова були пророчі, тому ми спільно піднімемо "українське сонце над всім світом" - як знак того, що вільні народи є незалежними та сильними незважаючи на площу країн та кількість їх населення", - сказала Ямщикова.

Читайте також: Зеленський отримав орден Республіки Ічкерія «Честь Нації» та орден імені Джохара Дудаєва

Генерал-майор авіації Джохар Дудаєв жив і працював у Полтаві у 1985 - 1987 роках. У травні 2023 року у Полтаві на його честь назвали вулицю. 31 січня 2024 року виконавчий комітет міської ради прийняв рішення про встановлення інформаційної дошки.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві відкрили меморіальну дошку на фасаді будівлі Національної спілки письменників України, де в 1988-90 роках діяв оргкомітет Народного Руху України з відродження Української державності.

Фото: Полтавська міська рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-