Розвідники поблизу кордону знищили російську радіолокаційну станцію «Каста-2Е2»

Розвідники поблизу кордону знищили російську радіолокаційну станцію «Каста-2Е2»

Відео
Укрінформ
Спецпризначенці групи Головного управління розвідки Міністерства оборони України "Гуси-9" знищили російську станцію радіолокації "Каста-2Е2" в районі кордону з РФ.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє ГУР.

13 лютого спецпризначенці групи ГУР "Гуси-9" завдали ударів по російській станції радіолокації "Каста-2Е2" в районі кордону з РФ, йдеться у повідомленні.

"Каста-2Е2" - це рухома трикоординатна РЛС дециметрового діапазону кругового огляду, призначена для контролю повітряного простору; визначення координат; розпізнавання повітряних цілей.

Станція здатна виявляти об’єкти на гранично малих висотах, визначати їх трасові характеристики і передавати координати й параметри руху цілі на систему управління ППО. Дальність виявлення - до 150 км.

"Внаслідок вогневого ураження російська "Каста-2Е2" виведена з ладу, а обслуга РЛС зазнала втрат", - підкреслили у ГУР.

Відео: ГУР МО України

До удару українських розвідників радіолокаційний комплекс ворога здійснював моніторинг повітря над Харківською і Сумською областями, а також над Бєлгородською та, ймовірно, Курською та Воронезькою областями РФ.

Читайте також: Сили оборони ліквідували ще 950 російських загарбників

Як повідомляв Укрінформ, 14 лютого великий десантний корабель "Цезар Куніков" Чорноморського флоту Росії був знищений за допомогою українських ударних морських дронів Magura V5.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-