Ворог накопичує ресурси для масованої ракетної атаки - Гуменюк

Ворог накопичує ресурси для масованої ракетної атаки - Гуменюк

Укрінформ
Конкретна дата чергового російського ракетного удару невідома, але ворог готується і може застосувати масовану атаку.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» зазначила керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк.

«Конкретна дата масованого ракетного удару невідома, вірогідніше за все, вона невідома і самим росіянам, які будуть його виконувати. Але вони готуються і можуть застосувати подібну атаку», – сказала Гуменюк.

За її словами, спостерігалася активність вантажної авіації, яка виконувала рейс за маршрутом Тегеран – Москва, що може свідчити про перевезення специфічного військового вантажу як у вигляді уже готових дронових виробів, так і у вигляді запчастин, які будуть використані для їх виготовлення на території Росії.

За словами Гуменюк, сам факт такої активності, як правило, передує посиленим атакам з використанням більшої кількості «Шахедів».

Керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування «Південь» поінформувала, що ворог продовжує накопичення певного ресурсу, а для підготовки масованої атаки йому потрібно щонайменше 10 діб.

За її словами, на довготривалість інтервалу між російськими атаками впливає і наша активність, яка відбувається у напрямку ворожих летовищ, місць дислокації особового складу і техніки. Гуменюк підкреслила, що наша активність, зокрема, ураження ВДК «Цезар Куніков», вплине на плани ворога, і вони можуть змінюватись.

Читайте також: Росіяни у десять разів зменшили використання FPV-дронів через туман - Гуменюк

Речниця додала, що навіть в умовах, коли відбувається пауза між масованими ракетними атаками, ворог все одно завдає точкових ракетних ударів.

Як повідомляв Укрінформ, під час останньої масованої атаки російських військ 23 січня українська ППО знищила 21 ворожу ракету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-