Сили оборони відбили 10 ворожих атак у районі Авдіївки

Сили оборони відбили 10 ворожих атак у районі Авдіївки

Дані Генштабу
Укрінформ
Протягом доби на фронті між Силами оборони та російськими загарбниками відбулися 52 бойових зіткнення, зокрема на Авдіївському напрямку відбито 12 атак.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 вівторка, 13 лютого.

Росіяни протягом доби завдали ракетного удару, 94 авіаційних ударів, здійснили 89 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях Сил оборони та населених пунктах. Унаслідок ворожих атак є поранені та загиблі серед цивільного населення, руйнувань та пошкоджень зазнали багатоповерхові та приватні будинки, а також об’єкти критичної інфраструктури.

Читайте також: На Таврійському напрямку зростає інтенсивність боїв - Тарнавський

Загалом на фронті протягом доби, згідно з даними Генштабу, відбулися 52 бойових зіткнення. Оперативна обстановка на сході та півдні країни залишається складною.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Визначені підрозділи Збройних сил Білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському та Слобожанському напрямках ворог зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів із території РФ, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України. Російські загарбники завдали авіаудару по населеному пункту Кругле Харківської області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 20 населених пунктів, серед них Грем’яч, Заріччя, Кореньок, Павлівка Сумської області, а також Уди, Алісівка, Козача Лопань, Лук’янці, Вовчанськ, Ветеринарне Харківської області.

На Куп’янському напрямку ворог наступальних дій не проводив, проте завдав двох авіаударів по населеному пункту Новоєгорівка Луганської області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися близько 10 населених пунктів, зокрема Дворічна, Іванівка, Синьківка, Петропавлівка Харківської області.

На Лиманському напрямку Сили оборони відбили дві ворожі атаки в районі населеного пункту Ямполівка Донецької та Білогорівка Луганської областей, де ворог безуспішно намагався прорвати оборону українських військ. Росіяни завдавали пʼятьох авіаційних ударів у районах населених пунктів Терни, Роздолівка Донецької області та Білогорівка Луганської області. Від ворожих артилерійських та мінометних обстрілів постраждали понад 10 населених пунктів, серед них Невське, Серебрянське лісництво Луганської області, Спірне, Торське, Серебрянка, Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку підрозділи Сил оборони відбили вісім російських атак у районах Богданівки, Іванівського та Кліщіївки Донецької області, де ворог намагався покращити тактичне положення. Також російська армія завдала авіаційного удару в Часовому Яру Донецької області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися близько 10 населених пунктів, зокрема Курдюмівка, Богданівка, Кліщіївка, Нью-Йорк, Часів Яр Донецької області.

Читайте також: Росіяни запустили ІПСО про нібито втрати Сил оборони під Селидовим - Тарнавський

На Авдіївському напрямку українські воїни відбили 10 ворожих атак у районі Авдіївки та ще дві атаки в районі Невельського Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався прорвати оборону українських військ. Також росіяни завдали двох авіаційних ударів у районі населеного пункту Орлівка Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 20 населених пунктів, серед них Бердичі, Степове, Ласточкине, Авдіївка Донецької області.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Георгіївки, Побєди та Новомихайлівки Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, 11 разів намагався покращити своє тактичне положення. Також росіяни завдали авіаційних ударів у районі населеного пункту Костянтинівка Донецької області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинились Георгіївка, Костянтинівка, Парасковіївка, Первомайське Донецької області.

На Новопавлівському напрямку російські загарбники наступальних дій не проводили. Ворог завдав авіаудару в районі Новодарівки Запорізької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів, зокрема Вугледар, Старомайорське, Донецької області, а також Левадне і Новодарівка Запорізької області.

На Запорізькому напрямку підрозділи Сил оборони відбили ворожу атаку в районі східніше Малої Токмачки Запорізької області. Авіація російських загарбників завдала ударів по населених пунктах Долинка, Жовта Круча, Мала Токмачка Запорізької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 20 населених пунктів, серед них Полтавка, Гуляйполе, Червоне, Мала Токмачка, Роботине, П’ятихатки Запорізької області.

У зоні відповідальності ОСУВ «Одеса» на Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити українські підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Протягом доби тут російські загарбники здійснили безуспішну спробу штурму позицій українських військ. Під артилерійським вогнем опинилися Херсон, Токарівка, Ромашкове Херсонської області. Ворог завдав авіаційних ударів у районах населених пунктів Кринки Херсонської області, а також здійснив обстріли з реактивних систем залпового вогню в районах населених пунктів Тягинка, Іванівка, Кринки Херсонської області.

Читайте також: Росія збільшила кількість кораблів у Чорному морі до дев’яти

Як зазначили у Генштабі, протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 11 районах зосередження особового складу, пункту управління, трьох районах розташування зенітно-ракетних комплексів. Силами та засобами протиповітряної оборони України знищено 16 ударних БпЛА типу Shahed-136/131.

Крім того, підрозділи ракетних військ завдали ударів по району зосередження особового складу, чотирьох артилерійських засобах, пункту управління, двох складах боєприпасів, засобу радіоелектронної боротьби російських загарбників.

Як повідомляв Укрінформ, війська РФ тримають вогневий контроль над акваторією Дніпро-Бузького лиману, випускаючи артилерійські снаряди для унеможливлення поновлення Україною судноплавства на Миколаївському напрямку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-