Маневрування кораблів РФ від п'яти до семи: Гуменюк розповіла про ситуацію у Чорному морі

Маневрування кораблів РФ від п'яти до семи: Гуменюк розповіла про ситуацію у Чорному морі

Укрінформ
Ворог продовжує маневрування корабельним угрупованням в Чорному морі у кількості від п'ятьох до сімох одиниць.

Про це повідомила керівниця пресцентру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк у ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

«Ситуація в морі залишається досить стабільною. Ворог продовжує маневрування корабельним угрупованням в Чорному морі у кількості від п'ятьох до сімох одиниць», - повідомила Гуменюк.

За її словами, кількість кораблів змінюється, оскільки і заведення, і виведення ракетоносіїв у море з місць базування також відбувається фактично упродовж доби.

«Якщо вчора ми спостерігали на бойовому чергуванні три ракетоносії, два фрегати і малий ракетний корабель, то зараз ми бачимо, що залишився тільки малий ракетний корабель, який має при собі вісім ракет типу «Калібр», готових до застосування», - підкреслила Гуменюк.

Водночас речниця наголосила, що варто пам’ятати про те, що загалом у ракетоносіях, які навіть знаходяться в пунктах базування, «наявні споряджені «Калібри», і вони можуть бути застосовані навіть з самої бухти».

Читайте також: Сили оборони знищили ще 1 090 російських загарбників

«Загальна кількість ракет, яка сьогодні перебуває в акваторії Чорного моря, з урахуванням наявності в базі, може бути до шістьох десятків, враховуючи підводні човни і надводні ракетоносії», - акцентувала вона.

Як повідомляв Укрінформ, на фронті протягом минулої доби відбулося 84 бойові зіткнення. Авіація Сил оборони завдала ударів по 13 районах зосередження ворога.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-