Російська ДРГ намагалася прорватися з боку Сумщини - Наєв

Російська ДРГ намагалася прорватися з боку Сумщини - Наєв

Укрінформ
На Сумському напрямку бійці Сил територіальної оборони припинили спробу російської диверсійно-розвідувальної групи перетнути державний кордон України.

Про це командувач Об’єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

За його даними, учора о 18:20 на підступах до Глухівської громади бійці одного з опорних пунктів помітили рух озброєної групи з десятьох осіб.

Українські захисники розпочали стрілецький бій та викликали протидиверсійні резерви зі складу свого батальйону. За кілька хвилин до бою долучилися мінометники, щільно накриваючи вогнем місце зосередження ворожих сил.

Читайте також: СБУ затримала російського агента, який готував удари по Сумщині та прорив ДРГ

Зазнавши втрат, диверсанти змінили тактику та розділилися на дві групи: одна здійснювала евакуацію тіл убитих і поранених під прикриттям своєї артилерії, друга намагалася обійти опорний пункт із флангу. Тим часом до місця бою прибула контрдиверсійна група.

"Звитяжний бій тривав протягом півтори години. Завдяки вмілим діям оборонців Північного напрямку ворог був відкинутий далеко за межі українського кордону", – зазначив Наєв.

Читайте також: На Сумщині прикордонники фіксують найбільшу активність російських ДРГ

Як повідомляв Укрінформ, 27 січня в Хотінській громаді Сумської області російські диверсанти розстріляли двох місцевих жителів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-