Сили оборони відбили 48 атак на семи напрямках, найбільше - на Авдіївському

Сили оборони відбили 48 атак на семи напрямках, найбільше - на Авдіївському

Дані Генштабу
Укрінформ
Сили оборони України протягом доби відбили шість ворожих штурмів на лівому березі Дніпра і 48 атак на інших семи напрямках, найбільше – на Авдіївському.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 п'ятниці, 2 лютого, передає Укрінформ.

Як зазначається, загалом на фронті протягом доби відбулися 55 бойових зіткнень. Оперативна обстановка на сході та півдні країни залишається складною.

Українська авіація завдала ударів по десяти районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки загарбників.

Підрозділи ракетних військ ЗСУ зі свого боку вдарили по трьох складах ворожих боєприпасів.

Російська армія протягом доби здійснила 50 авіаційних ударів і 19 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях Сил оборони та населених пунктах. Унаслідок ворожих атак є поранені серед цивільного населення, руйнувань і пошкоджень зазнали житлові приватні й багатоквартирні будинки, а також інша цивільна інфраструктура.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка суттєво не змінилася, ознаки формування наступальних угруповань ворога не виявлені.

Читайте також: На лівому березі Дніпра кількість ворожого угруповання налічує понад 70 тисяч - Гуменюк

Визначені підрозділи Збройних сил Білорусі продовжують виконувати завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському і Слобожанському напрямках Російська Федерація й надалі зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, обстрілює зі своєї території населені пункти та нарощує щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону України.

Із авіації війська РФ ударили в районі Вільхуватки Харківської області.

Понад 30 населених пунктів на Сіверському і Слобожанському напрямках потрапили під артилерійський і мінометний вогонь загарбників, зокрема Сеньківка, Прогрес, Зоря та Грем'яч Чернігівської області, Середина-Буда, Бачівськ, Іскрисківщина, Володимирівка, Грабовське й Попівка Сумської області, Уди, Вовчанськ, Мала Вовча й Потихонове Харківської області.

На Куп’янському напрямку захисники України відбили чотири ворожі атаки біля Синьківки й Іванівки Харківської області. Росіяни намагалися прорвати там оборону.

Авіаційних ударів війська РФ завдали в районах Іванівки, Кислівки і Табаївки Харківської області.

Близько 15 населених пунктів на Куп’янському напрямку опинилися під артилерійським і мінометним вогнем російської армії, серед них – Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка й Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямку українські захисники відбили три ворожі атаки в районі Тернів Донецької області. За підтримки авіації війська РФ безуспішно намагалися прорвати там оборону.

Читайте також: Воїни ССО знищили два російських «Гради» на півдні

Від ударів російських мінометів й артилерії протягом доби на Лиманському напрямку потерпали близько 15 населених пунктів, зокрема Невське й Білогорівка Луганської області, Торське, Серебрянка, Спірне, Верхньокам’янське та Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку Сили оборони України відбили дві ворожі атаки неподалік від Богданівки та Кліщіївки Донецької області. Загарбники безуспішно намагалися покращити там своє тактичне положення.

Із артилерії й мінометів протягом доби росіяни остріляли на Бахмутському напрямку понад 10 населених пунктів, зокрема Васюківку, Богданівку, Іванівське, Кліщіївку, Андріївку та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку захисники України відбили 19 ворожих атак біля Авдіївки та ще 10 – поблизу Первомайського і Невельського Донецької області. За підтримки авіації російська армія безуспішно намагалася прорвати там оборону.

Авіаударів війська РФ завдали в районах Олександрополя, Новокалинового й Очеретиного Донецької області.

Понад 15 населених пунктів на Авдіївському напрямку перебували під вогнем російських мінометів й артилерії, серед них – Бердичі, Степове, Ласточкине, Авдіївка і Первомайське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони України продовжують стримувати ворога в районах Георгіївки й Новомихайлівки Донецької області. На цій ділянці фронту росіяни шість разів безуспішно намагалися покращити своє тактичне положення.

Ударів російських мінометів й артилерії протягом доби зазнали Красногорівка, Георгіївка, Новомихайлівка і Костянтинівка.

На Шахтарському напрямку Сили оборони України відбили ворожу атаку південніше від Золотої Ниви Донецької області.

У районах Вугледара і Старомайорського Донецької області відпрацювала бойова авіація РФ.

Близько 10 населених пунктів на Шахтарському напрямку протягом доби потерпали від артилерійського й мінометного вогню російської армії, зокрема Вугледар, Урожайне, Старомайорське та Рівнопіль Донецької області.

На Запорізькому напрямку українські захисники відбили три ворожі атаки біля Роботиного та західніше від Вербового Запорізької області. За підтримки авіації росіяни безуспішно намагалися прорвати там оборону.

Артилерійський і мінометний вогонь на Запорізькому напрямку російські війська спрямували по близько 20 населених пунктах, серед них – Левадне, Гуляйполе, Чарівне, Оріхів, Новоандріївка і П'ятихатки Запорізької області.

На Херсонському напрямку загарбники не відмовляються від наміру вибити підрозділи Сил оборони із плацдармів на лівому березі Дніпра. Протягом доби війська РФ шість разів намагалися штурмувати там українські позиції, але безуспішно.

Під артилерійським і мінометним вогнем російської армії опинилися Херсон, Берислав та Інгулець Херсонської області, а також Очаків Миколаївської області. Із авіації росіяни били по районах Херсона і Республіканця Херсонської області.

Як повідомляв Укрінформ, за Табаївку Харківської області точаться важкі бої, контролю над селом російські війська не здобули. 

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-