Експерт: визнання геноциду українців з боку РФ важливе для подальшої підтримки України

Експерт: визнання геноциду українців з боку РФ важливе для подальшої підтримки України

Укрінформ
Американський експерт Крістофер Етвуд вважає, що визнання російського геноциду українців є одним з найвагоміших кроків, які можуть бути зроблені для забезпечення подальшої підтримки України у світі.

Про це він сказав у коментарі Укрінформу.

«Думаю, дуже важливо прийняти ідею, що визнання геноциду є одним з найвагоміших кроків, які можуть бути зроблені для забезпечення подальшої підтримки України… Якщо на українській землі відбувається геноцид, то російська окупація ніколи не може бути прийнятною», – сказав він.

За його словами, «необхідно звернути увагу на три різні групи, яким слід допомогти прийти до усвідомлення того, що насправді відбувається».

Передусім ідеться про політиків у різних країнах – особливо «членів парламентів, людей, які ухвалюють політичні рішення, але не обов'язково юридичні».

Якщо, наприклад, Конгрес США визнає дії Росії в Україні геноцидом через резолюцію Палати представників чи Сенату, то це буде політичне рішення, яке не обов'язково є юридично зобов'язальним для американського уряду. Але воно створює величезний тиск у політичних дискусіях про те, що робити далі, як допомагати Україні, пояснив він, наголосивши, російська окупація в такому разі ніколи не може бути прийнятною.

Читайте також: Експерт: Покарати за геноцид лише Путіна - це зробити ведмежу послугу українцям

По-друге, потрібно намагатися переконати представників медіа, зазначив дослідник. «Тобто редакторів, журналістів, лідерів думок – людей, котрі мають медіаплатформи й можуть інформувати громадськість, постійно говорять про Україну й мають можливість допомогти іншим людям зрозуміти, що насправді відбувається», – зазначив він.

І, нарешті, потрібно переконати інтелектуалів та науковців, «адже вони також організовують всілякі заходи й формують політику», сказав Етвуд.

Раніше Етвуд заявив у інтерв’ю Укрінформу, що Росія вчиняє в Україні низку геноцидних дій, які є злочинами відповідно до Конвенції ООН про запобігання злочину геноциду та покарання за нього.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-