Пам’яті військовослужбовців братів Олександра та Сергія Мудриків

Пам’яті військовослужбовців братів Олександра та Сергія Мудриків

Хвилина мовчання
Укрінформ
Рідні брати захищали Україну на різних напрямках. Їх поховали в один день у Миколаєві

Сергій Мудрик пішов до війська у січні 2023 року. Він був артилеристом у 22-й окремій механізованій бригаді. У травні мобілізувався його молодший брат Олександр, який служив у першому окремому батальйоні 36-ї бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського.

11 серпня 2023 року родину Мудриків приголомшила жахлива звістка –  Олександр загинув від вибухової травми поблизу селища Урожайне на Донеччині. Його не змогли поховати одразу – тіло зазнало значних ушкоджень, упізнати його було неможливо. Батьки до останнього відмовлялися вірити, що це – їхній син. ДНК-тести та інші формальності зайняли кілька місяців. А через три місяці після загибелі старшого брата родину Мудриків сколихнула ще одна трагедія – не стало й Сергія… 

Попрощалися з 38-річним Сергієм та 36-річним Олександром Мудриками у Миколаєві 28 листопада 2023 року.

«Ще один жалобний день для Миколаєва, для України. Попрощалися з двома Героями, рідними братами з родини Мудриків – Олександром та Сергієм. Обидва вступили до лав Збройних Сил України... Мати втратила двох соколів, які віддали своє життя за Україну. Дякую батькам за синів!

Низький уклін і шана всім захисникам, які віддають найдорожче, аби ми з вами могли жити. Моє серце завжди болить за кожного, але це поховання змусило його плакати…», – написала у Фейсбуці  радниця патронатної служби апарату Миколаївської обласної військової адміністрації Неллі Яровенко. 

Батько хлопців, Григорій, каже, що досі вони з дружиною не можуть повірити, що їхніх синів більше немає: «Ми не впізнали тіло Олександра, а поки робили тести, дуже сподівалися, що сталася якась трагічна помилка… що це не він…». Чоловіка поховали у закритій труні, тому в пам’яті рідних він завжди буде живим.

За словами Григорія, дорослі сини жили своїм життям, мали друзів, працювали, але завжди шанобливо ставилися до батьків. Поважали думку мами й тата, прислухалися до них.

«Ці хлопці боронили країну, робили все, щоб війна полишила нашу територію, щоб їхні рідні та близькі не чули завивань сирен, плачу жінок. Вони віддали життя, щоб ми знову слухали щебіт пташок та сміх дітей», – сказав на церемонії прощання один із побратимів загиблих. 

Відспівали військовослужбовців у дворі їхнього будинку. Поховали братів Мудриків на цвинтарі у Корабельному районі міста Миколаєва. На їхню честь прозвучали залпи зі стрілецької зброї.

Вічна шана і пам'ять Героям!

Фото: Свідок, Суспільне та з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-