Росія вичерпає потенціал на лінії фронту за наступні пів року - Буданов

Росія вичерпає потенціал на лінії фронту за наступні пів року - Буданов

Укрінформ
Керівник Головного управління розвідки МОУ Кирило Буданов заявив, що наступні шість місяців будуть «цікавими», оскільки в цей період закінчиться потенціал Росії на лінії фронту.

Про це він сказав в інтерв’ю СNN, передає Укрінформ.

Буданов також припустив, що атаки безпілотників на інфраструктуру Росії можуть посилитися. Він не підтвердив, але й не спростував причетність України до атаки дронів на російські об'єкти, проте зазначив, що такі операції «цілком можливі».

«Гіпотетично існує план, за яким все це відбувається. І я вважаю, що цей план включає всі основні об'єкти критичної інфраструктури й об'єкти військової інфраструктури Російської Федерації», - сказав очільник ГУР МОУ.

Читайте також: Росія застосовує снаряди КНДР на фронті в Україні - ГУР

За його словами, оскільки Росія постійно вчиться на своєму бойовому досвіді, спостерігається тенденція до ще більшого використання безпілотних літальних апаратів на полях бойових дій в Україні та над ними.

Він підкреслив, що Україна утримує свої позиції в повітрі над лінією фронту. «Саме в безпілотних системах ми більш-менш рівні», - додав керівник ГУР.

Читайте також: Буданов вважає, що наступ РФ в Україні повністю вичерпається на початку весни

Буданов наголосив, що тепер російські мирні жителі нарешті бачать реальну картину війни. Вони бачать нафтобази, що палають, зруйновані будівлі на фабриках і заводах. «Це все йде на користь», - зауважив Буданов.

Водночас він наголосив на посиленні західної підтримки України. За його словами, артилерійські системи, гаубиці були першими в списку потреб, і Україна потребує «різкого збільшення» кількості гармат, незалежно від їх віку і типу.

Він також акцентував на важливості боєприпасів, оскільки «снаряди є одним із найбільш вирішальних факторів у цій війні». «Не стільки якість, скільки кількість», – сказав він.

Також Буданов зазначив, що Україна потребує американських штурмовиків А-10. «Це те, що дійсно може допомогти завдати поразки Росії», – наголосив він.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Буданов заявляв, що наступальна операція РФ в Україні, яку держава-агресор розпочала у листопаді минулого року, на початку весни вичерпається повністю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-