У рейтингу найпотужніших армій Україна має бути одразу після ядерних держав Європи - експерт

У рейтингу найпотужніших армій Україна має бути одразу після ядерних держав Європи - експерт

Укрінформ
Україна могла би бути у трійці лідерів після Великої Британії і Франції, тому що за рівнем сухопутної складової і бойового досвіду сьогодні ми є найбільшою армією у Європі.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі Українського радіо сказав керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко, аналізуючи новий рейтинг найпотужніших армій світу від Global Firepower.

«Я вважаю, що Україна має бути одразу після ядерних держав Європи. Тобто, після Британії і Франції. Ми повинні посідати позицію найсильнішої армії Європи з точки зору армії, яка не має ядерної зброї, але є воюючою і доводить в боях, що дійсно є потужною, сильною бойовою одиницею. Це моє суб'єктивне бачення, що Україна мала би бути все ж таки на третій позиції. Хоча четверте місце - це дійсно висока оцінка, і вона виходить з того, що українське військо загартоване в численних боях, має бойовий досвід», - сказав він.

Читайте також: Найпотужніші армії світу: Україна - четверта в Європі

Мусієнко додав, що Росія у світовому рейтингу істотно втратила свої глобальні позиції. А в рейтингах відображена лише через ядерну зброю і так званий мобілізаційний потенціал. «Єдине, через що вона не може опуститися на дно усіх цих рейтингів, це ядерна зброя. Це єдиний елемент, який залишається», - наголосив експерт.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський в інтерв'ю німецькому телеканалу ARD сказав, що в Україні мільйонна армія, а 30 мільйонів людей працюють, і всі разом захищають Європу і світ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-