У Північній операційній зоні відбулися навчання з протидії ДРГ

У Північній операційній зоні відбулися навчання з протидії ДРГ

Фото
Укрінформ
У Північній операційній зоні за участі підрозділів СБУ, Нацгвардії, ДПСУ та Сил тероборони відбулися навчання з протидії диверсійно-розвідувальним групам.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє пресслужба командування Об’єднаних сил ЗСУ.

«У Північній операційній зоні проведено тренування різних складових Сил безпеки та оборони. Зокрема у навчаннях брали участь підрозділи Служби безпеки та Національної гвардії України, які здійснювали контрдиверсійні заходи у населених пунктах. На відокремленій ділянці свій вишкіл також показали підрозділи Держприкордонслужби та Сил тероборони ЗС України», - йдеться в повідомленні.

Як пояснив командувач Об’єднаних Сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв, за замислом навчання було передбачено протидію диверсійно-розвідувальній групі. Зокрема відбувалося захоплення позицій, відновлення втраченого положення та зачистка тих окопів, які були зайняті противником.

За словами Наєва, під час тренування застосовувалися ударні та розвідувальні БПЛА, а також FPV-дрони. Маневрами керували командири бригад та батальйонів з єдиного пункту управління.

Читайте також: В Україні створили ще одну бригаду Гвардії наступу

Командувач відзначив високий професіоналізм українських військових, які вже мають бойовий досвід на Східному та Південному напрямках.

У пресслужбі також повідомили, що у Північній операційній зоні заходи підтримання навченості проводяться на постійній основі. Цим процесом керують досвідчені генерали, командири бригад, батальйонів, рот та взводів. Кожен з них є справжнім лідером, який має авторитет серед особового складу, який повинен завжди навчати й підтримувати підлеглих у готовності до дій.

Як повідомляв Укрінформ, командувач Об’єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв перевірив підготовку контрдиверсійних резервів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-