Ворог закидає бомбами Серебрянський ліс, але не може там просунутися - Сили оборони

Ворог закидає бомбами Серебрянський ліс, але не може там просунутися - Сили оборони

Укрінформ
Російські окупаційні війська випускають по Серебрянському лісництву в Луганській області велику кількість авіаційних бомб, однак на сьогодні успіхів там не мають.

Як передає Укрінформ, про це заявив речник командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини», коментуючи ситуацію на фронті біля Серебрянського лісництва.

«На всіх напрямках окупанти намагаються наступати. По Серебрянському лісництву випускається велика кількість керованих авіаційних бомб, застосовується авіація рашистів через те, що там дозволяє саме розташування, тобто там велика кількість лісів, і кидають велику кількість бомб для того, щоб саме за допомогою руйнівного ефекту здобути якусь перевагу. На даний момент успіхів на цьому напрямку в них теж немає. Ми бачимо велику кількість відео, як наші бригади палять ворожу техніку, яка рухається там, і росіяни на цьому напрямку теж нічого не здобули наразі», - повідомив речник.

Читайте також: Заяви росіян про взяття Табаївки не відповідають дійсності - Сухопутні війська

Відповідаючи на питання щодо динаміки дій російських військ, речник відзначив, що погода впливає на їх перебіг. Зокрема, через потепління ворог змушений менше використовувати техніки.

«Лише за січень, станом на 28 число, в них втрати в техніці склали 1394 одиниці. Це великі втрати, серед яких 169 танків. Зараз мабуть буде акцент збільшено на піхотні штурми», - припустив речник.

Читайте також: У ЗСУ прокоментували ймовірність повторного наступу росіян на Харківщину

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 30 січня 2024 року ліквідували близько 384 тисяч 140 російських загарбників, з них 960 осіб – за минулу добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-