ППО вночі знищила 15 із 35 дронів-камікадзе

ППО вночі знищила 15 із 35 дронів-камікадзе

Оновлено
Укрінформ
Силами та засобами протиповітряної оборони в ніч на 30 січня було знищено 15 із 35 ворожих дронів-камікадзе.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у зведенні Генерального штабу ЗСУ, розміщеному на його сторінці у Фейсбуці.

"Вночі російські окупанти атакували Україну 35 ударними БпЛА типу “Shahed-136/131”. Силами та засобами протиповітряної оборони знищено 15 ворожих дронів", - зазначається у повідомленні.

Пізніше Повітряні сили ЗСУ уточнили, що у ніч на 30 січня ворог атакував Україну 35 ударними БпЛА типу Shahed-136/131 з трьох напрямків: Приморсько-Ахтарськ, Курськ (РФ), Чауда (тимчасово окупований Крим) і двома зенітними керованими ракетами С-300 по Донецькій області.

Сили та засоби Повітряних сил, у взаємодії з ППО Сил оборони України, знищили 15 ворожих БпЛА у межах Миколаївської, Сумської, Черкаської, Кіровоградської, Дніпропетровської, Харківської, Херсонської та Київської областей.

Частину ударних БпЛА ворог спрямував по прифронтових територіях, намагаючись уразити інфраструктуру паливно-енергетичного сектору, цивільні та військові об’єкти біля лінії фронту та державного кордону з Росією.

До відбиття повітряного нападу залучались авіація, зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи Сил оборони України.

Нагадаємо, протягом минулої доби на фронті відбулися 70 бойових зіткнень. Авіація Сил оборони завдала ударів по 20 районах зосередження особового складу ворога.

Читайте також: РФ атакувала Нікопольський район дронами-камікадзе та била з артилерії

Як повідомлялося, у ніч проти 29 січня захисники українського неба знищили всі вісім ударних БпЛА, запущених росіянами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-