У РФ залишається близько 900 високоточних далекобійних ракет - Ігнат

У РФ залишається близько 900 високоточних далекобійних ракет - Ігнат

Укрінформ
У Росії залишається близько 900 високоточних далекобійних ракет.

Про це сказав речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає кореспондент Укрінформу.

Відповідаючи на запитання про кількість високоточних далекобійних ракет у Росії, Ігнат послався на дані ГУР.

«Згідно з останніми даними, це така ж сама цифра, як і в попередній період: у Росії залишається близько 900 високоточних далекобійних ракет. Тому що ворог протягом трьох великих комбінованих атак з 29 по 8 січня застосував велику кількість ракет. Попри те, що вони виготовляють, вони і втрачають. Саме тому цифра зараз на цьому самому рівні», - сказав він.

За його словами, Росія за місяць виготовляє близько 100 ракет.

Речник Повітряних сил також звернув увагу на те, що загарбники зараз застосовують мало «Калібрів» - у період з 29 по 8 січня під час обстрілів України було використано три такі ракети (2 січня).

Читайте також: Російські війська за добу обстріляли 10 областей України - зведення ОВА

За його словами, переважно ворог завдає ударів балістичними ракетами, водночас Україна має «не так багато засобів, які можуть знищувати саме балістичні ракети».

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 28 січня 2024 року ворог атакував 8-ма ударними БпЛА типу Shahed-136/131 з південно-східного напрямку (Приморсько-Ахтарськ – РФ), двома ракетами «Іскандер-М» по Полтавщині з району Воронезької області РФ та трьома ЗКР С-300 по Донеччині з ТОТ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-