Росія вимагає термінового засідання Радбезу ООН через збитий літак у Бєлгородській області

Росія вимагає термінового засідання Радбезу ООН через збитий літак у Бєлгородській області

Укрінформ
Росія зажадала проведення термінового засідання Ради Безпеки ООН через збиття військового літака в Бєлгородській області.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це на пресконференції у середу заявив міністр закордонних справ Сергій Лавров, який перебуває у Нью-Йорку.

Читайте також: Росіяни в ході обміну не просили про безпеку повітряного простору в районі Бєлгорода - ГУР

За словами Лаврова, він «сподівається», що французьке головування в Радбезі забезпечить проведення такого засідання сьогодні, в середу, о 15:00 за східноамериканським часом (о 22:00 за Києвом).

Як повідомляв Укрінформ, за даними російських телеграм-каналів, у Бєлгородській області розбився літак Іл-76, який використовують для перевезення техніки і десанту.

Російські ЗМІ пишуть, що на борту літака перебували 63 особи, усі загинули.

Джерела в ЗСУ зазначили, що цей літак перевозив ракети для ЗРК С-300. Саме ці ракети використовуються для масованих обстрілів Харківщини та інших прикордонних регіонів України.

За даними ЗМІ, в Міноборони РФ стверджують, що в літаку "перебували 65 полонених українських військовослужбовців", а також шість членів екіпажу і троє супроводжуючих.

Як повідомив представник Головного управління розвідки Андрій Юсов, обмін полоненими між Росією та Україною мав відбутися 24 січня. За словами представника ГУР, озвучена російською стороною інформація про те, що військовополонені могли перебувати у літаку Іл-76, який впав у Бєлгородській області, перевіряється.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-