Або дрон, або життя. На фронті у нас мають бути мільйони дронів - азовець

Або дрон, або життя. На фронті у нас мають бути мільйони дронів - азовець

Відео
Укрінформ
На фронті є великий дефіцит і потреба в дронах, які допомагають зберегти життя українським військовим та проводити ефективні атаки на позиції ворога. Тим часом українці недостатньо донатять на дрони для Сил оборони.

На цьому у черговому випуску проєкту “Про війну” наголосив її співведучий, офіцер управління 12 бригади "Азов" НГУ Дмитро "Дипломат".

“Дрони - це максимально витратний матеріал. В середньому на одній ділянці фронту, яку займає батальйон - в день йде 50-100 дронів. Уявіть ці масштаби. Особливо якщо це інтенсивні наступальні й контрнаступальні дії, коли ворог атакує. І щоб не ризикувати особовим складом, звичайно, краще витратити дрон. Тому цих дронів у нас мають бути мільйони. Щоб на кожного військового РФ було мінімум по 2-3 дрони, бо одразу можна не вбити або промазати”, - пояснив “Дипломат”.

Він вважає, що українці недостатньо допомагають Силам оборони своїми донатами на дрони, тому військові змушені самі скидатися на них.

“Люди, поки ви відмовляєтеся донатити на дрони, на фронті легше не стає, і це час, який втрачається, і від цього страждають не депутати та їхні діти, а хлопці, які в окопах. Ці дрони потрібні тут і зараз. Тому треба донатити. А поки що самі військові скидаються собі на дрони”, - обурився азовець.

Читайте також: Виробник «домашніх» дронів: наскільки це реально, з чого й як збирати і тестувати

Звертаючись до цивільних українців, військовий риторично запитав: “Що має відбутися у вашому житті у Києві, Львові чи Одесі, щоб ви зрозуміли, що тільки завдяки тим, хто на фронті, увесь цей жах, як у Бучі, Ізюмі чи Маріуполі - не відбувається зараз в усіх інших містах”.

Читайте також: Великі ТГ-канали замало роблять для збору донатів - військовий блогер

У четвертому випуску спільного проєкту Укрінформу та Центру протидії дезінформації при РНБО «Про війну» його ведучі - лейтенант ЗСУ, заступник керівника ЦПД Андрій Коваленко та офіцер управління 12 бригади "Азов" НГУ Дмитро "Дипломат" - обговорювали, зокрема, атаки українських дронів по російських територіях, застосування у війську штучного інтелекту, можливість Третьої світової війни тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-