Воїни ГУР отримали з Польщі гелікоптер для медичної евакуації

Воїни ГУР отримали з Польщі гелікоптер для медичної евакуації

Відео
Укрінформ
Воїни Головного управління розвідки Міністерства оборони України отримали від польських волонтерів гелікоптер Мі-2 АМ-1.

Як передає Укрінформ, про це ГУР повідомляє у Фейсбуці.

Призначений для медичної евакуації вертоліт передали завдяки волонтерській ініціативі Polska Zrzutka Obywatelska «Zbroimy Ukraine» - благодійну кампанію на підтримку українських Сил безпеки та оборони організували небайдужі громадяни Польщі після початку повномасштабного вторгнення Росії.

Гелікоптер обладнаний сучасним медустаткуванням, що дозволяє надавати допомогу евакуйованим з прифронтових територій прямо в повітрі.

Читайте також: ГУР отримало модернізований гелікоптер для евакуації із прифронтових регіонів

Борт Мі-2 може транспортувати трьох легко- або одного важкопораненого.

Джерело: Офіційний Telegram-канал ГУР МО України

В ГУР висловили вдячність усім громадянам Польщі, за чиї пожертви був придбаний важливий гелікоптер-медевак, а також організаторам благодійної ініціативи «Озброїмо Україну» журналісту Божинару Пайонку, юристці Христині Потапенко, керівниці Фонду масових явищ Надії Мороз-Ольшанській та усім амбасадорам, які підтримали проект.

Як повідомляв Укрінформ, 22 січня Київ з візитом відвідав прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск. Він заявив, що його країна передає Україні новий оборонний пакет підтримки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-