На Дніпропетровщині поліцейські знешкодили три ворожі дрони

На Дніпропетровщині поліцейські знешкодили три ворожі дрони

Відео
Укрінформ
У Дніпропетровський області вибухотехніки знешкодили три ворожі дрони, один з яких атакував слідчо-оперативну групу поліції.

Як передає Укрінформ, про це Національна поліція повідомляє у Фейсбуці.

"Поліцейські їхали на місце обстрілу у Марганецькій громаді, де внаслідок влучання російського дрону в цивільну автівку постраждали двоє дітей. Безпілотник ворога, який переслідував поліцейське авто, зачепився за верхівки дерев, а небезпечний вантаж з пластидом не вибухнув. Надалі його знешкодили вибухотехніки Нацполіції", - ідеться у повідомленні.

У Нацполіції зауважили, що жителі Нікопольського району Дніпропетровщини щодня потерпають від щільних обстрілів російської армії. Загарбники атакують цивільне населення з артилерії, ракет та дронів.

Відео: Національна поліція України

Тільки за один день відбувається близько 20 атак росіян за допомогою FPV-дронів із вибуховими пристроями на борту.

Серед пріоритетних цілей ворога - екіпажі поліції, які забезпечують правопорядок, допомагають людям та документують воєнні злочини Росії.

"Такі вибухові пристрої - найбільш небезпечні та нестабільні та можуть спрацювати у будь-який момент навіть від вітру, тож вибухотехнічні групи у цьому районі майже щоденно знешкоджують їх, а інколи і по декілька в день", - зазначає заступник начальника Управління вибухотехнічної служби Національної поліції України Дмитро Каракуркчі.

Того дня поліцейські знищили ще два російські безпілотники із саморобними вибуховими пристроями, які впали у Марганці та Нікополі. Дрон-камікадзе, який прилетів вранці у м. Нікополь, розбився від падіння. Він мав на борту близько 1,5 кг пластиду, який не вибухнув.

Читайте також: Війська РФ упродовж дня вісім разів атакували Нікопольщину

Від початку повномасштабної війни фахівці поліцейської вибухотехнічної служби досконало вивчили усі мінні пастки ворога та впевнено знешкоджують їх.

Як повідомляв Укрінформ, російська армія 23 січня здійснила три атаки по рятувальниках – били по людях, автомобілях та пожежних частинах. Постраждав один вогнеборець.

Фото: npu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-