Ми ніколи не погодимося на заморожений конфлікт з Путіним - Єрмак

Ми ніколи не погодимося на заморожений конфлікт з Путіним - Єрмак

Укрінформ
Українці не зупиняться, доки не звільнять свою територію, та не погодяться на замороження війни.

Про це керівник Офісу Президента Андрій Єрмак сказав у інтерв’ю Le Figaro, передає кореспондент Укрінформу.

«Перехід до оборонної позиції часто призводить до замороження конфлікту. Ми бачили це з 2014 року. Ми ніколи не погодимося на заморожений конфлікт з Володимиром Путіним. Рішення полягає не в тому, щоб зупинитися, а в тому, щоб бути реалістами, бути сильними, бути разом з нашими партнерами і не зупинятися», - зазначив Єрмак.

Щодо підготовки до наступальних дій він наголосив, що вона дуже залежить, зокрема, від постачання Україні сучасної зброї.

«Ми працюємо над законом про мобілізацію. Росія, зі свого боку, мобілізує нові війська, збільшує масштаби ракетних ударів і купує зброю в інших країнах. Що нам дійсно потрібно, так це більше зброї. Сучасної, далекобійної зброї», - сказав керівник ОП.

За словами Єрмака, ворог має перевагу в небі, а українцям бракує боєприпасів, ракетних систем дальнього радіуса дії та протимінної техніки. «Над усім цим ми працюємо з нашими партнерами, і ми їм дуже вдячні. Українці ніколи не забудуть, що роблять наші друзі», - заявив він.

Читайте також: Єрмак і Сійярто обговорили підготовку до зустрічі, яка має пройти наприкінці січня

Водночас він наголосив, що дуже важливо мати такий же рівень підтримки з боку наших партнерів, як і торік. «У цьому відношенні я хотів би підкреслити, що Франція є одним з наших найпотужніших і найважливіших партнерів», - зазначив глава Офісу Президента.

За його словами, формула ефективної допомоги Україні - це термінове збільшення військово-технічної підтримки України, а також різке посилення економічних санкцій проти Росії. «Навіть найменша затримка з постачанням зброї може коштувати життя. Думаю, це розуміють усі наші партнери. Ми повинні діяти швидко», - сказав Єрмак.

Він також процитував Черчилля, який свого часу сказав: «Дайте нам знаряддя, і ми зробимо роботу». «Ми зробимо цю роботу. Звичайно, ми повинні визнати помилки, яких ми припустилися, те, що потрібно виправити. Але ми не піддаємося на російську пропаганду. Українці не зупиняться, поки не виграють цю війну, поки не звільнять всю свою територію», - заявив керівник ОП.

Він нагадав, що українські воїни зуміли звільнили близько 50% території, окупованої російською армією з 24 лютого 2022 року, а також поклали край російському домінуванню в Чорному морі та запровадили новий зерновий коридор.

Як повідомлялось, керівник Офісу Президента Андрій Єрмак під час дискусійної панелі “Горизонти України” у межах Всесвітнього економічного форуму у Давосі заявив, що Україна довела, що може перемогти у розв'язаній Росією війні, і вчасна підтримка Заходу сприятиме забезпеченню спільної перемоги демократії над диктатурою.

Нагадаємо, у Давосі учасники зустрічі радників з питань національної безпеки та зовнішньополітичних радників країн щодо імплементації Формули миру розглянули другу п’ятірку пунктів Української формули миру та напрацювання з їх реалізації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-