Ворог атакує Авдіївку та Новомихайлівку піхотою без прикриття бронетехніки - військові

Ворог атакує Авдіївку та Новомихайлівку піхотою без прикриття бронетехніки - військові

Укрінформ
Штурмові та наступальні дії росіяни акцентують на Авдіївці і Новомихайлівці, атакують там піхотою без прикриття бронетехніки.

Про це Речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олександр Штупун розповів у ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

“Після тижня дуже значної активності ворожої авіації, зокрема, дуже великої кількості керованих авіабомб, які ворог скинув, вчора окупанти не завдали жодного авіаудару в нашій операційній зоні. Натомість здійснили три ракетні удари із ЗРК С-300 по Донеччині і продовжують активно застосовувати артилерію”, - розповів Штупун.

Також, за його словами, “штурмові та наступальні дії противник акцентує на Авдіївці і Новомихайлівці”.

“Це на Мар’їнському напрямку Новомихайлівка. І в основному це атаки піхотою майже без задіювання бронетехніки”, - додав Штупун.

Окрім того він поінформував, що в операційній зоні ОСУВ “Таврія” минулої доби ворог здійснив 592 артилерійських обстріли та завдав три ракетні удари.

“Це досить багато, тому що ракети він в основному використовує не поблизу лінії бойового зіткнення, а трохи подалі в тил. Але вчора задіяв їх, скажімо так, досить недалеко від ЛБЗ ( лінії бойових зіткнень — ред.)”, - розповів речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку.

Читайте також: Ворог намагається тримати контроль над Дніпро-Бузьким лиманом - Гуменюк

На запитання журналістів, що може бути причиною таких дій ворога, Штупун відповів: “Йому треба компенсувати удари авіаційні чимось, тому він задіює ракети і артилерію. З авіацією.. Можливо, десь боєприпаси не підвезли, можливо, скажімо, літаки проходять якесь регламентне обслуговування, і так далі. Можливо, погода. Багато є причин”.

Як повідомлялося, за даними Генштабу на фронті за минулу добу відбулися 103 бойові зіткнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-