Командувач Нацгвардії відвідав бригади та підрозділи, які воюють на сході

Командувач Нацгвардії відвідав бригади та підрозділи, які воюють на сході

Фото
Укрінформ
Командувач Національної гвардії України Олександр Півненко відвідав бригади і підрозділи, які виконують бойові завдання на східному напрямку.

Як передає Укрінформ, про це Півненко повідомив у Телеграмі.

За його словами, “протягом тижня на Куп'янському і Лиманському напрямках ворог не припиняв спроби здійснювати штурмові дії. В районах відповідальності підрозділів Національної гвардії активно застосовує бронетехніку, артилерію та БПЛА”.

“Українські підрозділи аеророзвідки цілодобово проводять роботу з виявлення позицій, складів і техніки ворога. Виявлені цілі максимально швидко вражаються наявними вогневими засобами, а також у взаємодії із суміжними підрозділами Збройних сил”. - зазначив командувач.

За п'ять днів тижня знищено 10 танків, 16 одиниць іншої бронетехніки, більш як 10 артилерійських систем різних типів та дві станції РЕБ. А також взяли у полон 7 загарбників.

Півненко у ході спілкування з командирами детально ознайомився з оперативною обстановкою, обговорили питання забезпечення й інших потреб, які дають змогу підвищити ефективність виконання завдань та взаємодії.

Читайте також: На фронті за добу сталося 127 боєзіткнень

“Бригади НГУ "Азов", "Хартія", "Буревій", інші підрозділи Національної гвардії, які у складі Сил оборони виконують тут завдання - це професійні та високомотивовані військовослужбовці та командири. Пишаюся кожним з них”, - наголосив Півненко.

Як повідомляв Укрінформ, на одному з напрямків півдня за останній тиждень бійці 3-ї бригади оперативного призначення Нацгвардії запобігли спробам наступу 78 груп піхоти ворога, знищили та пошкодили близько 10 одиниць бронетехніки та два міномети.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-