Для посилення ППО всі «Буки» будуть адаптовані під західні ракети - експерт

Для посилення ППО всі «Буки» будуть адаптовані під західні ракети - експерт

Укрінформ
Україна суттєво посилює свою протиповітряну оборону, переобладнуючи старі комплекси "Бук" під сучасні ракети, які постачають партнери.

Про це сказав військовий аналітик Олексій Гетьман в ефірі Українського радіо, передає Укрінформ.

Зокрема, він зазначив, що Україна розробляє зенітно-ракетний комплекс і систему ППО власного виробництва.

"В нас був "Буківський" комплекс у доволі великій кількості. Там не дуже велика дальність – 40-50 км. Це радіолокаційна станція пускової установки. Вони залишилися у великій кількості, а ракет до них не було. Тому вирішили спробувати інші ракети поставити на ці пускові установки і спробувати їх адаптувати, щоб вони були сумісні. Це не так складно було зробити. І от це було випробувано", - зауважив експерт.

Тобто, пояснив він, у систему гібридної ППО залучений комплекс "Бук", що був на озброєнні в української армії, тільки замість радянських ракет там вже можуть використовуватися сучасні, які Україні постачають міжнародні партнери і які у них є у великій кількості.

"Це дуже хороша новина. Ми суттєво посилили своє ППО. Таких комплексів багато, а ракет до них нам можуть постачати у великій кількості. Всі "Буки", що в нас залишилися, будуть переведені на можливість стріляти іншим ракетами", - підкреслив він.

Як повідомлялося, раніше міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін заявив, що одна з таких гібридних установок ППО успішно знищила російський дрон-камікадзе типу Shahed на відстані дев'яти кілометрів вночі 17 січня.

Фото з сайту mil.in.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-