На Таврійському напрямку за три дні ворог втратив 41 бронемашину - речник

На Таврійському напрямку за три дні ворог втратив 41 бронемашину - речник

Укрінформ
У зоні відповідальності ОСУВ «Таврія» за три дні знищено понад 40 російських бронемашин, зокрема 17 танків.

Про це повідомив речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олександр Штупун в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

«За 3 дні ворог втратив 41 бронемашину, серед них 17 танків - це по всій нашій операційній зоні. Також не припиняє авіаударів, вже майже тиждень щодобово їх кількість не опускається нижче 20, а вчора було зафіксований 41 випадок. Сьогодні вже є застосування КАБів у районі Авдіївки», - поінформував Штупун.

За його словами, ворог почав активно застосовувати бронетехніку для підтримки та десантування піхоти.

Читайте також: Кількість артобстрілів знизилась, але активність авіаударів залишилась такою ж - Тарнавський

«Зазвичай в атаки йде кілька БТР, БМП чи МТЛБ, на яких розміщується піхота, майже завжди танки знищуються», - зазначив речник.

За його словами, окупанти використовують великокаліберну артилерію «Тюльпани», самохідні міномети 240 мм, а також засоби РЕБ: «Помічаємо дуже багато окопного РЕБу, яким вони намагаються захиститися від наших FPV-дронів».

Штупун поінформував, що на Авдіївському напрямку вороже угруповання налічує понад 40 тисяч осіб, загалом в операційній зоні ОСУВ «Таврія» проти Сил оборони діє понад 160 тисяч окупантів.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 18 січня 2024 року ліквідували близько 373 600 російських загарбників.

Фото: Костянтин Ліберов

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-