Росіяни почали атакувати «Шахедами» прифронтові території, що досить нетипово - Гуменюк

Росіяни почали атакувати «Шахедами» прифронтові території, що досить нетипово - Гуменюк

Укрінформ
Російські війська почали використовувати «шахеди» для ударів по прифронтових територіях півдня, що є нетиповим.

Водночас Сили оборони посилюють контрбатарейну боротьбу, знищивши за добу 45 окупантів, 4 танки та човни ворога.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» зазначила керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк.

«Ситуація залишається складною, і ворог продовжує свої атаки, зокрема, скориставшись деяким покращенням погодних умов повернувся до системних дронових атак в нічний час. І цієї ночі також працювали сили ППО, сили оборони півдня в максимальній концентрації зусиль. На Миколаївщині збито 8 дронів, на жаль, уламками одного зі збитих побито агропідприємство, але люди не постраждали. Також зусилля ворога були зосереджені і на атаці безпосередньо прифронтових територій, що досить нетипово для використання таких баражуючих снарядів як «шахеди», вони більш далекобійної дії. Але цього разу ворог поцілив в Херсоні і по житловому сектору, і на Бериславщині знову по агропідприємству. Це якраз підкреслює, що ворогу не дає спокою те, що Україна продовжує свою економічну діяльність», - зазначила Гуменюк.

Читайте також: Дрони на Одесу летіли на максимально низькій висоті, щоб обійти ППО - Гуменюк

Сили оборони продовжують контрбатарейну боротьбу та нарощують зусилля по вогневому ураженню ворога.

«Мінус 45 окупантів в нашій зоні відповідальності, також 4 танки. Продовжуємо нищити човни, на яких окупанти намагаються маневрувати між островами, облаштовуючи свої спостережні пункти, по яких ми також наносимо удари і спостережні пункти вибиваємо з островів», - повідомила речниця.

Гуменюк також зазначила, що ворог не припиняє штурму позицій Сил оборони на лівому березі, намагаючись вибити з плацдарму українських захисників, де їм вдалося закріпитись.

«За минулу добу нарахували 6 штурмів, але всі вони були безуспішними для ворога», - повідомила Гуменюк.

Читайте також: Ворог за добу випустив по правому берегу Херсонщини 13 керованих авіабомб - Гуменюк

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 18 січня 2024 року ліквідували близько 373 600 російських загарбників, з них 780 осіб - за останню добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-