Британська розвідка оцінила ситуацію на східному та південному напрямках фронту

Британська розвідка оцінила ситуацію на східному та південному напрямках фронту

Укрінформ
Оточення Авдіївки, ймовірно, залишається ключовим напрямком зусиль російських військ, однак на сьогодні Росія досягла дуже обмежених територіальних успіхів, зазнавши значних втрат у техніці та особовому складі.

Про це у соцмережі Х повідомило Міністерство оборони Британії із посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ. 

Як зазначається, за останній тиждень ані російські, ані українські війська не здобули жодних значних позицій на фронті. Попри прогрес у захопленні Мар'їнки наприкінці грудня 2023 року, Росія не змогла скористатися цим і просунутися ані на захід до Курахового, ані на південь до Новомихайлівки.

Північне село Степове залишається під контролем України, що забезпечує доступ до маршруту постачання до Авдіївки. Спроби Росії ізолювати місто є малоймовірними принаймні наступного тижня, вважає британська розвідка.

Читайте також: Лівобережжя Дніпра: ворог зменшив активність і наважився лише на один штурм

Українські морські піхотинці продовжують утримувати плацдарм у Кринках на східному (лівому) березі Дніпра, незважаючи на спроби Росії витіснити їх. Найімовірніше, вони продовжуватимуть боротися за цю територію і наступного тижня.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 16 січня 2024 року ліквідували близько 372 090 російських загарбників, з них 1110 – за останню добу.

Фото: Сухопутні війська ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-